Kantarellikeitto makkaralla

Pese, kuori ja kuutioi lanttu, selleri ja porkkanat.

Laita kiehuvaan veteen, joka on maustettu lihaliemikuutioilla ja pippurilla.

Keitä noin 15 minuuttia.

Lisää kuoritut, lohkotut perunat, suikaloidut kantarellit ja viipaloitu purjo.

Anna kiehua kannen alla hiljalleen 15-20 minuuttia, kunnes ainekset ovat kypsiä.

Paista makkaran palasia paistinpannussa, kunnes ne ovat saaneet väriä.

Lisää lopuksi makkarat, valkosipuli ja kirveli.

Anna ainesten muhia hetki.

Lisää tarvittaessa vettä ja suolaa maun mukaan.

Ripottele annoksen pinnalle persiljaa.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 441 grammaa

Senora
AineksetMääräEnergiaPHRK
Lanttu100g25kcal1g4.6g0.3g1.8g
Selleri, annos 50g50g7kcal0.5g1.5g0g0g
Porkkana 100g33kcal0.6g5.6g0.2g2.6g
Vesi, vesijohtovesi 1001g0kcal0g0g0g0g
Kanaliemikuutio, Knorr (10g)10g26kcal1.3g1.2g1.8g0g
Maustepippuri, annos 1g2.5g0.1kcal0g0g0g0g
Peruna, kuorittu, keitetty, suolaa 100g76kcal1.9g15.4g0.2g1g
Kantarelli eli keltavahvero150g30kcal3.8g1.8g0.8g2.9g
Purjosipuli25g4.8kcal0.5g0.6g0.1g0.5g
Lenkkimakkara, keskiarvo 200g458kcal19.6g15.2g35.7g0.3g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g10g10kcal0.8g1.6g0.1g0.2g
Persilja15g1.8kcal0.2g0.2g0g1.2g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana3528g1343kcal60.4g95.4g78.4g21g
Valittu annoskoko1764g672kcal30.2g47.7g39.2g10.5g
Annoskoko puolitettuna882g336kcal15.1g23.9g19.6g5.3g
Arvot/100g100g38kcal1.7g2.7g2.2g0.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=436638