Kantarellikeitto makkaralla

Pese, kuori ja kuutioi lanttu, selleri ja porkkanat.

Laita kiehuvaan veteen, joka on maustettu lihaliemikuutioilla ja pippurilla.

Keitä noin 15 minuuttia.

Lisää kuoritut, lohkotut perunat, suikaloidut kantarellit ja viipaloitu purjo.

Anna kiehua kannen alla hiljalleen 15-20 minuuttia, kunnes ainekset ovat kypsiä.

Paista makkaran palasia paistinpannussa, kunnes ne ovat saaneet väriä.

Lisää lopuksi makkarat, valkosipuli ja kirveli.

Anna ainesten muhia hetki.

Lisää tarvittaessa vettä ja suolaa maun mukaan.

Ripottele annoksen pinnalle persiljaa.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 441 grammaa

Senora
AineksetMääräEnergiaPHRK
Lanttu567g142kcal5.7g26.1g1.7g10.2g
Selleri, annos 50g284g40kcal2.8g8.5g0g0g
Porkkana 567g186kcal3.5g31.5g1.1g14.5g
Vesi, vesijohtovesi 5674g0kcal0g0g0g0g
Kanaliemikuutio, Knorr (10g)57g148kcal7.4g6.8g10.2g0.2g
Maustepippuri, annos 1g14g0.4kcal0g0g0.1g0g
Peruna, kuorittu, keitetty, suolaa 567g430kcal10.6g87.5g1.1g5.7g
Kantarelli eli keltavahvero851g170kcal21.3g10.2g4.3g16.2g
Purjosipuli142g27kcal2.6g3.4g0.3g3g
Lenkkimakkara, keskiarvo 1135g2596kcal111.3g86.2g202.4g1.5g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g57g59kcal4.5g9.2g0.3g1.1g
Persilja85g10kcal1.2g0.9g0.2g6.8g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana20000g7614kcal341.8g540.6g443.4g118.4g
Valittu annoskoko10000g3807kcal170.9g270.3g221.7g59.2g
Annoskoko puolitettuna5000g1904kcal85.5g135.2g110.9g29.6g
Arvot/100g100g38kcal1.7g2.7g2.2g0.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=436638