Kantarellikeitto makkaralla

Pese, kuori ja kuutioi lanttu, selleri ja porkkanat.

Laita kiehuvaan veteen, joka on maustettu lihaliemikuutioilla ja pippurilla.

Keitä noin 15 minuuttia.

Lisää kuoritut, lohkotut perunat, suikaloidut kantarellit ja viipaloitu purjo.

Anna kiehua kannen alla hiljalleen 15-20 minuuttia, kunnes ainekset ovat kypsiä.

Paista makkaran palasia paistinpannussa, kunnes ne ovat saaneet väriä.

Lisää lopuksi makkarat, valkosipuli ja kirveli.

Anna ainesten muhia hetki.

Lisää tarvittaessa vettä ja suolaa maun mukaan.

Ripottele annoksen pinnalle persiljaa.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 441 grammaa

Senora
AineksetMääräEnergiaPHRK
Lanttu13g3.1kcal0.1g0.6g0g0.2g
Selleri, annos 50g6.3g0.9kcal0.1g0.2g0g0g
Porkkana 13g4.1kcal0.1g0.7g0g0.3g
Vesi, vesijohtovesi 125g0kcal0g0g0g0g
Kanaliemikuutio, Knorr (10g)1.3g3.3kcal0.2g0.2g0.2g0g
Maustepippuri, annos 1g0.3g0kcal0g0g0g0g
Peruna, kuorittu, keitetty, suolaa 13g10kcal0.2g1.9g0g0.1g
Kantarelli eli keltavahvero19g3.8kcal0.5g0.2g0.1g0.4g
Purjosipuli3.1g0.6kcal0.1g0.1g0g0.1g
Lenkkimakkara, keskiarvo 25g57kcal2.5g1.9g4.5g0g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g1.3g1.3kcal0.1g0.2g0g0g
Persilja1.9g0.2kcal0g0g0g0.2g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana441g168kcal7.8g12g9.6g2.6g
Valittu annoskoko221g84kcal3.9g6g4.8g1.3g
Annoskoko puolitettuna110g42kcal2g3g2.4g0.7g
Arvot/100g100g38kcal1.8g2.7g2.2g0.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=436638