Kantarellikeitto makkaralla

Pese, kuori ja kuutioi lanttu, selleri ja porkkanat.

Laita kiehuvaan veteen, joka on maustettu lihaliemikuutioilla ja pippurilla.

Keitä noin 15 minuuttia.

Lisää kuoritut, lohkotut perunat, suikaloidut kantarellit ja viipaloitu purjo.

Anna kiehua kannen alla hiljalleen 15-20 minuuttia, kunnes ainekset ovat kypsiä.

Paista makkaran palasia paistinpannussa, kunnes ne ovat saaneet väriä.

Lisää lopuksi makkarat, valkosipuli ja kirveli.

Anna ainesten muhia hetki.

Lisää tarvittaessa vettä ja suolaa maun mukaan.

Ripottele annoksen pinnalle persiljaa.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 441 grammaa

Senora
AineksetMääräEnergiaPHRK
Lanttu125g31kcal1.3g5.8g0.4g2.3g
Selleri, annos 50g63g8.8kcal0.6g1.9g0g0g
Porkkana 125g41kcal0.8g7g0.3g3.2g
Vesi, vesijohtovesi 1251g0kcal0g0g0g0g
Kanaliemikuutio, Knorr (10g)13g33kcal1.6g1.5g2.3g0.1g
Maustepippuri, annos 1g3.1g0.1kcal0g0g0g0g
Peruna, kuorittu, keitetty, suolaa 125g95kcal2.3g19.3g0.3g1.3g
Kantarelli eli keltavahvero188g38kcal4.7g2.3g0.9g3.6g
Purjosipuli31g5.9kcal0.6g0.8g0.1g0.7g
Lenkkimakkara, keskiarvo 250g572kcal24.5g19g44.6g0.3g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g13g13kcal1g2g0.1g0.3g
Persilja19g2.3kcal0.3g0.2g0g1.5g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana4410g1679kcal75.4g119.6g98g26.6g
Valittu annoskoko2205g840kcal37.7g59.8g49g13.3g
Annoskoko puolitettuna1103g420kcal18.9g29.9g24.5g6.7g
Arvot/100g100g38kcal1.7g2.7g2.2g0.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=436638