Kauraiset pellavasämpylät

Erittäin kuitupitoinen, hapanleipää muistuttava leipä:

1 l piimää
4 dl pellavansiemenrouhetta
4 kananmunaa
1 dl kauraleseitä
4 tl suolaa

Sekoita piimä ja rouheet, jätä vuorokaudeksi huoneenlämpöön, jotta saat taikinasta hapanta.

Sekoita joukkoon munat, suola ja kauraleseet.

Paista 225 asteessa puolisen tuntia ja nauti!

Reseptistä tulee n. 20 annosta ja yksi annos painaa n. 70 grammaa

Mixual

Janneaqui sanoi...

Hei, mielenkiintoinen resepti, mahtaa haitua paljon nestettä joten kalorit per paino ei pidä varmaan paikaansa- Oletko punninut valmiin leivän painon?

keskiviikko 23.01.2013 klo 17:00

AineksetMääräEnergiaPHRK
Gefilus-piimä 1% rasvaa 175g71kcal5.9g6.5g1.7g0g
Kauralese 11g38kcal1.9g4.8g0.8g1.8g
Pellavansiemenrouhe,Risetti11g57kcal2.8g3.8g3.3g3.2g
Ruisjauho kokojyväjauho 10g29kcal0.8g5.3g0.2g1.3g
Kananmuna kuoreton 39g55kcal4.8g0.1g3.9g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana490g499kcal32.4g41g19.8g12.6g
Valittu annoskoko245g250kcal16.2g20.5g9.9g6.3g
Annoskoko puolitettuna123g125kcal8.1g10.3g5g3.2g
Arvot/100g100g102kcal6.6g8.4g4g2.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=194478