Kirjolohiwokki

Kuumenna öljy (n 1/2 dl) wokkipannussa.

(Huom.

ainekset lisätään vähitellen niin, että pannu ei jäähdy liikaa ja keittolevyn teho saa koko ajan olla melko korkea) Lisää pilkotut porkkana, fenkoli, selleri ja parsakaalin kovat osat.

Sekoittele.

Lisää jonkin ajan kuluttua sipuli ja 2 valkosipulin kynttä pilkuttuna.

Lisää 1 tl chilimaustetta, 1 tl provencen yrttisekoitusta ja 1 tl kuivattua tai tuoretta korianteria sekä merisuolaa muutama nokare.

Sekoittelele.

Lisää parin minuutin kuluttua pilkottu purjo ja brokkoolin nuput.

Purista päälle 1/2 sitruunan mehu.

Sekoittele.

Lisää lopuksi suikaloitu graavi- tai tuore kirjolohi ja runsaasti tilliä sekä rouhittua pippuria maun mukaan.

Valmista on, kun lohi on kypsää.

Vihannekset on parhaimmilaan, kun ne on jätetty rapsakoiksi!
(itse teen usein tähteeksi jääneestä graavilohesta wokkia vihannesten kera ja jos lisää lopuksi vähän vettä ja nuudeleita, maistuu lapsillekin!)

Reseptistä tulee n. 2 annosta ja yksi annos painaa n. 406 grammaa

Kauris65
AineksetMääräEnergiaPHRK
Parsakaali brokkoli 370g130kcal17.1g7.2g1.1g9.2g
Porkkana 185g60kcal1.1g10.3g0.4g4.7g
Sipuli (kuorittu)185g50kcal2.4g8.9g0.4g3.1g
Purjosipuli 400g92kcal7.2g9.6g0.8g8.4g
Kirjolohifile462g767kcal77.1g0g50.8g0g
Rypsiöljy kylmäpuristettu 139g1225kcal0g0g138.5g0g
Selleri, annos 50g185g26kcal1.8g5.5g0g0g
Chili mausteseos, Old El Paso6.2g17kcal0.5g3g0.4g0g
Fenkoli, annos 100g308g95kcal3.8g22.4g0.6g9.5g
Täysmehu, sitruunatäysmehu, laimentamaton 154g33kcal0.5g2.5g0g0.2g
Tilli, tuore 92g28kcal3.4g0.8g0.7g1.9g
Valkosipuli 15g17kcal1.2g2.5g0.1g0.3g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana5000g5079kcal232.2g145.4g387.6g74.6g
Valittu annoskoko2500g2539kcal116.1g72.7g193.8g37.3g
Annoskoko puolitettuna1250g1270kcal58.1g36.4g96.9g18.7g
Arvot/100g100g102kcal4.6g2.9g7.8g1.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=264177