Kantarellikeitto makkaralla

Pese, kuori ja kuutioi lanttu, selleri ja porkkanat.

Laita kiehuvaan veteen, joka on maustettu lihaliemikuutioilla ja pippurilla.

Keitä noin 15 minuuttia.

Lisää kuoritut, lohkotut perunat, suikaloidut kantarellit ja viipaloitu purjo.

Anna kiehua kannen alla hiljalleen 15-20 minuuttia, kunnes ainekset ovat kypsiä.

Paista makkaran palasia paistinpannussa, kunnes ne ovat saaneet väriä.

Lisää lopuksi makkarat, valkosipuli ja kirveli.

Anna ainesten muhia hetki.

Lisää tarvittaessa vettä ja suolaa maun mukaan.

Ripottele annoksen pinnalle persiljaa.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 441 grammaa

Senora
AineksetMääräEnergiaPHRK
Lanttu142g36kcal1.4g6.5g0.4g2.6g
Selleri, annos 50g71g10kcal0.7g2.1g0g0g
Porkkana 142g46kcal0.9g7.9g0.3g3.6g
Vesi, vesijohtovesi 1418g0kcal0g0g0g0g
Kanaliemikuutio, Knorr (10g)14g37kcal1.8g1.7g2.6g0.1g
Maustepippuri, annos 1g3.5g0.1kcal0g0g0g0g
Peruna, kuorittu, keitetty, suolaa 142g108kcal2.7g21.9g0.3g1.4g
Kantarelli eli keltavahvero213g43kcal5.3g2.6g1.1g4g
Purjosipuli36g6.7kcal0.6g0.9g0.1g0.7g
Lenkkimakkara, keskiarvo 284g649kcal27.8g21.6g50.6g0.4g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g14g15kcal1.1g2.3g0.1g0.3g
Persilja21g2.6kcal0.3g0.2g0g1.7g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana5000g1904kcal85.2g135.4g111g29.6g
Valittu annoskoko2500g952kcal42.6g67.7g55.5g14.8g
Annoskoko puolitettuna1250g476kcal21.3g33.9g27.8g7.4g
Arvot/100g100g38kcal1.7g2.7g2.2g0.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=436638