Uunilohi

Laitan lohifileen/fileet leivinpaperin päälle uunivuokaan.

Maustan kalan sitruunamehulla, hienolla merisuolalla ja sitruunapippurilla.

Pippurimyllyssä minulla on musta-, puna- ja viherpippuria, siitä muutama kierros lohifileiden päälle, tillisilppua - annan maustua ainakin pari tuntia.

Ennen uuniin laittoa ripottelen lohifileiden päälle vähän korppujauhoa, tai kauranlesettä.

Fileen voi halutessa peittää leivinpaperilla.

Paistan 175 asteisessa uunissa noin 30-45 min, fileen/fileiden koosta riippuen.

Kypsän kalan päälle vielä reilusti tuoretta tillisilppua.

Tarjoan muusin (voisilmällä), tai keitettyjen perunoiden kanssa, halutessa vaikka kanttarellikastiketta.

Lisänä vihreää salaattia.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 132 grammaa

Annele
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kirjolohifile2498g4146kcal417.1g0.2g274.7g0g
Sitruunamehu, laimentamaton125g26kcal0.4g2g0g0.1g
Korppujauho 18g64kcal1.8g13.1g0.2g0.9g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana5280g8473kcal838.6g30.6g549.8g2g
Valittu annoskoko2640g4236kcal419.3g15.3g274.9g1g
Annoskoko puolitettuna1320g2118kcal209.7g7.7g137.5g0.5g
Arvot/100g100g161kcal15.9g0.6g10.4g0g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=103165