Kauraiset pellavasämpylät

Erittäin kuitupitoinen, hapanleipää muistuttava leipä:

1 l piimää
4 dl pellavansiemenrouhetta
4 kananmunaa
1 dl kauraleseitä
4 tl suolaa

Sekoita piimä ja rouheet, jätä vuorokaudeksi huoneenlämpöön, jotta saat taikinasta hapanta.

Sekoita joukkoon munat, suola ja kauraleseet.

Paista 225 asteessa puolisen tuntia ja nauti!

Reseptistä tulee n. 20 annosta ja yksi annos painaa n. 70 grammaa

Mixual

Janneaqui sanoi...

Hei, mielenkiintoinen resepti, mahtaa haitua paljon nestettä joten kalorit per paino ei pidä varmaan paikaansa- Oletko punninut valmiin leivän painon?

keskiviikko 23.01.2013 klo 17:00

AineksetMääräEnergiaPHRK
Gefilus-piimä 1% rasvaa 200g81kcal6.8g7.4g2g0g
Kauralese 12g43kcal2.2g5.5g0.9g2.1g
Pellavansiemenrouhe,Risetti13g65kcal3.2g4.3g3.7g3.7g
Ruisjauho kokojyväjauho 11g33kcal1g6.1g0.2g1.5g
Kananmuna kuoreton 44g63kcal5.5g0.1g4.5g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana560g570kcal37.4g46.8g22.6g14.6g
Valittu annoskoko280g285kcal18.7g23.4g11.3g7.3g
Annoskoko puolitettuna140g143kcal9.4g11.7g5.7g3.7g
Arvot/100g100g102kcal6.7g8.4g4g2.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=194478