Kauraiset pellavasämpylät

Erittäin kuitupitoinen, hapanleipää muistuttava leipä:

1 l piimää
4 dl pellavansiemenrouhetta
4 kananmunaa
1 dl kauraleseitä
4 tl suolaa

Sekoita piimä ja rouheet, jätä vuorokaudeksi huoneenlämpöön, jotta saat taikinasta hapanta.

Sekoita joukkoon munat, suola ja kauraleseet.

Paista 225 asteessa puolisen tuntia ja nauti!

Reseptistä tulee n. 20 annosta ja yksi annos painaa n. 70 grammaa

Mixual

Janneaqui sanoi...

Hei, mielenkiintoinen resepti, mahtaa haitua paljon nestettä joten kalorit per paino ei pidä varmaan paikaansa- Oletko punninut valmiin leivän painon?

keskiviikko 23.01.2013 klo 17:00

AineksetMääräEnergiaPHRK
Gefilus-piimä 1% rasvaa 250g101kcal8.4g9.2g2.5g0g
Kauralese 15g54kcal2.7g6.8g1.2g2.6g
Pellavansiemenrouhe,Risetti16g81kcal4g5.4g4.7g4.6g
Ruisjauho kokojyväjauho 14g42kcal1.2g7.6g0.3g1.9g
Kananmuna kuoreton 55g79kcal6.9g0.2g5.6g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana700g713kcal46.4g58.4g28.6g18.2g
Valittu annoskoko350g357kcal23.2g29.2g14.3g9.1g
Annoskoko puolitettuna175g178kcal11.6g14.6g7.2g4.6g
Arvot/100g100g102kcal6.6g8.3g4.1g2.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=194478