Caesarin lohi

Caesarin uunilohi
600–800 g fileoitua lohta tai kirjolohta
50 g (2 dl) raastettua parmesaania
noin 2 rkl oliiviöljyä
2 valkosipulin kynttä
1 tl dijoninsinappia
ripaus mustapippuria
1 tlk anjovisfileitä
hienonnettua persiljaa tai ruohosipulia

1. Aseta filee sopivan kokoiseen uunivuokaan nahkapuoli alaspäin.

Sekoita öljystä ja
parmesaanista sopivan notkea tahna ja mausta se sinapilla ja murskatulla valkosipulilla
ja mustapippurilla.

Sivele tahna lohen pintaan.

2. Valuta anjovikset ja asettele ne ristikoksi kalan pinnalle.

3. Kypsennä kalaa 200-asteisessa uunissa 30–40 minuuttia fileen paksuudesta riippuen.

Sirottele kypsän kalan pinnalle silputtua persiljaa tai ruohosipulia.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 220 grammaa

Timonaattori
AineksetMääräEnergiaPHRK
Lohifilee3000g5850kcal561g0g405g0g
Sinappi, Dijon, 1 tl40g56kcal1.9g3.7g3.8g0g
Parmigiano Reggiano -parmesaanijuusto (Pirkka), annos 20g200g780kcal66g0g56g0g
Anjovis-filee, 1 kpl120g252kcal11.4g16.8g15.6g0g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g28g29kcal2.2g4.6g0.2g0.6g
Persilja 20g5.5kcal0.3g0.2g0g1.6g
Oliiviöljy 112g990kcal0g0g112g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana7040g15927kcal1285.6g50.6g1185.2g4.4g
Valittu annoskoko3520g7963kcal642.8g25.3g592.6g2.2g
Annoskoko puolitettuna1760g3982kcal321.4g12.7g296.3g1.1g
Arvot/100g100g226kcal18.3g0.7g16.8g0.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=136969