Kantarellikeitto makkaralla

Pese, kuori ja kuutioi lanttu, selleri ja porkkanat.

Laita kiehuvaan veteen, joka on maustettu lihaliemikuutioilla ja pippurilla.

Keitä noin 15 minuuttia.

Lisää kuoritut, lohkotut perunat, suikaloidut kantarellit ja viipaloitu purjo.

Anna kiehua kannen alla hiljalleen 15-20 minuuttia, kunnes ainekset ovat kypsiä.

Paista makkaran palasia paistinpannussa, kunnes ne ovat saaneet väriä.

Lisää lopuksi makkarat, valkosipuli ja kirveli.

Anna ainesten muhia hetki.

Lisää tarvittaessa vettä ja suolaa maun mukaan.

Ripottele annoksen pinnalle persiljaa.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 441 grammaa

Senora
AineksetMääräEnergiaPHRK
Lanttu200g50kcal2g9.2g0.6g3.6g
Selleri, annos 50g100g14kcal1g3g0g0g
Porkkana 200g65kcal1.2g11.1g0.4g5.1g
Vesi, vesijohtovesi 2002g0kcal0g0g0g0g
Kanaliemikuutio, Knorr (10g)20g52kcal2.6g2.4g3.6g0.1g
Maustepippuri, annos 1g5g0.2kcal0g0g0.1g0g
Peruna, kuorittu, keitetty, suolaa 200g152kcal3.7g30.9g0.4g2g
Kantarelli eli keltavahvero300g60kcal7.5g3.6g1.5g5.7g
Purjosipuli50g10kcal0.9g1.2g0.1g1.1g
Lenkkimakkara, keskiarvo 400g916kcal39.3g30.4g71.4g0.5g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g20g21kcal1.6g3.3g0.1g0.4g
Persilja30g3.6kcal0.4g0.3g0.1g2.4g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana7056g2686kcal120.4g190.8g156.6g41.8g
Valittu annoskoko3528g1343kcal60.2g95.4g78.3g20.9g
Annoskoko puolitettuna1764g672kcal30.1g47.7g39.2g10.5g
Arvot/100g100g38kcal1.7g2.7g2.2g0.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=436638