Kauraiset pellavasämpylät

Erittäin kuitupitoinen, hapanleipää muistuttava leipä:

1 l piimää
4 dl pellavansiemenrouhetta
4 kananmunaa
1 dl kauraleseitä
4 tl suolaa

Sekoita piimä ja rouheet, jätä vuorokaudeksi huoneenlämpöön, jotta saat taikinasta hapanta.

Sekoita joukkoon munat, suola ja kauraleseet.

Paista 225 asteessa puolisen tuntia ja nauti!

Reseptistä tulee n. 20 annosta ja yksi annos painaa n. 70 grammaa

Mixual

Janneaqui sanoi...

Hei, mielenkiintoinen resepti, mahtaa haitua paljon nestettä joten kalorit per paino ei pidä varmaan paikaansa- Oletko punninut valmiin leivän painon?

keskiviikko 23.01.2013 klo 17:00

AineksetMääräEnergiaPHRK
Gefilus-piimä 1% rasvaa 300g121kcal10.1g11.1g3g0g
Kauralese 18g65kcal3.2g8.2g1.4g3.1g
Pellavansiemenrouhe,Risetti20g98kcal4.9g6.5g5.6g5.5g
Ruisjauho kokojyväjauho 17g50kcal1.4g9.1g0.3g2.3g
Kananmuna kuoreton 66g94kcal8.3g0.2g6.8g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana840g856kcal55.8g70.2g34.2g21.8g
Valittu annoskoko420g428kcal27.9g35.1g17.1g10.9g
Annoskoko puolitettuna210g214kcal14g17.6g8.6g5.5g
Arvot/100g100g102kcal6.6g8.4g4.1g2.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=194478