Caesarin lohi

Caesarin uunilohi
600–800 g fileoitua lohta tai kirjolohta
50 g (2 dl) raastettua parmesaania
noin 2 rkl oliiviöljyä
2 valkosipulin kynttä
1 tl dijoninsinappia
ripaus mustapippuria
1 tlk anjovisfileitä
hienonnettua persiljaa tai ruohosipulia

1. Aseta filee sopivan kokoiseen uunivuokaan nahkapuoli alaspäin.

Sekoita öljystä ja
parmesaanista sopivan notkea tahna ja mausta se sinapilla ja murskatulla valkosipulilla
ja mustapippurilla.

Sivele tahna lohen pintaan.

2. Valuta anjovikset ja asettele ne ristikoksi kalan pinnalle.

3. Kypsennä kalaa 200-asteisessa uunissa 30–40 minuuttia fileen paksuudesta riippuen.

Sirottele kypsän kalan pinnalle silputtua persiljaa tai ruohosipulia.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 220 grammaa

Timonaattori
AineksetMääräEnergiaPHRK
Lohifilee3750g7313kcal701.2g0g506.2g0g
Sinappi, Dijon, 1 tl50g71kcal2.3g4.6g4.7g0g
Parmigiano Reggiano -parmesaanijuusto (Pirkka), annos 20g250g975kcal82.5g0g70g0g
Anjovis-filee, 1 kpl150g315kcal14.2g21g19.5g0g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g35g36kcal2.8g5.7g0.2g0.7g
Persilja 25g6.8kcal0.3g0.3g0g2g
Oliiviöljy 140g1238kcal0g0g140g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana8800g19908kcal1606.6g63.2g1481.2g5.4g
Valittu annoskoko4400g9954kcal803.3g31.6g740.6g2.7g
Annoskoko puolitettuna2200g4977kcal401.7g15.8g370.3g1.4g
Arvot/100g100g226kcal18.3g0.7g16.8g0.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=136969