Kantarellikeitto makkaralla

Pese, kuori ja kuutioi lanttu, selleri ja porkkanat.

Laita kiehuvaan veteen, joka on maustettu lihaliemikuutioilla ja pippurilla.

Keitä noin 15 minuuttia.

Lisää kuoritut, lohkotut perunat, suikaloidut kantarellit ja viipaloitu purjo.

Anna kiehua kannen alla hiljalleen 15-20 minuuttia, kunnes ainekset ovat kypsiä.

Paista makkaran palasia paistinpannussa, kunnes ne ovat saaneet väriä.

Lisää lopuksi makkarat, valkosipuli ja kirveli.

Anna ainesten muhia hetki.

Lisää tarvittaessa vettä ja suolaa maun mukaan.

Ripottele annoksen pinnalle persiljaa.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 441 grammaa

Senora
AineksetMääräEnergiaPHRK
Lanttu25g6.3kcal0.3g1.2g0.1g0.5g
Selleri, annos 50g13g1.8kcal0.1g0.4g0g0g
Porkkana 25g8.2kcal0.2g1.4g0.1g0.6g
Vesi, vesijohtovesi 250g0kcal0g0g0g0g
Kanaliemikuutio, Knorr (10g)2.5g6.5kcal0.3g0.3g0.5g0g
Maustepippuri, annos 1g0.6g0kcal0g0g0g0g
Peruna, kuorittu, keitetty, suolaa 25g19kcal0.5g3.9g0.1g0.3g
Kantarelli eli keltavahvero38g7.5kcal0.9g0.5g0.2g0.7g
Purjosipuli6.3g1.2kcal0.1g0.2g0g0.1g
Lenkkimakkara, keskiarvo 50g115kcal4.9g3.8g8.9g0.1g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g2.5g2.6kcal0.2g0.4g0g0.1g
Persilja3.8g0.5kcal0.1g0g0g0.3g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana882g336kcal15.2g24.2g19.8g5.4g
Valittu annoskoko441g168kcal7.6g12.1g9.9g2.7g
Annoskoko puolitettuna221g84kcal3.8g6.1g5g1.4g
Arvot/100g100g38kcal1.7g2.7g2.2g0.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=436638