Kantarellikeitto makkaralla

Pese, kuori ja kuutioi lanttu, selleri ja porkkanat.

Laita kiehuvaan veteen, joka on maustettu lihaliemikuutioilla ja pippurilla.

Keitä noin 15 minuuttia.

Lisää kuoritut, lohkotut perunat, suikaloidut kantarellit ja viipaloitu purjo.

Anna kiehua kannen alla hiljalleen 15-20 minuuttia, kunnes ainekset ovat kypsiä.

Paista makkaran palasia paistinpannussa, kunnes ne ovat saaneet väriä.

Lisää lopuksi makkarat, valkosipuli ja kirveli.

Anna ainesten muhia hetki.

Lisää tarvittaessa vettä ja suolaa maun mukaan.

Ripottele annoksen pinnalle persiljaa.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 441 grammaa

Senora
AineksetMääräEnergiaPHRK
Lanttu250g63kcal2.5g11.5g0.8g4.5g
Selleri, annos 50g125g18kcal1.3g3.8g0g0g
Porkkana 250g82kcal1.6g13.9g0.5g6.4g
Vesi, vesijohtovesi 2502g0kcal0g0g0g0g
Kanaliemikuutio, Knorr (10g)25g65kcal3.3g3g4.5g0.1g
Maustepippuri, annos 1g6.3g0.2kcal0g0g0.1g0g
Peruna, kuorittu, keitetty, suolaa 250g190kcal4.7g38.6g0.5g2.5g
Kantarelli eli keltavahvero375g75kcal9.4g4.5g1.9g7.1g
Purjosipuli63g12kcal1.1g1.5g0.1g1.3g
Lenkkimakkara, keskiarvo 500g1145kcal49.1g38g89.3g0.7g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g25g26kcal2g4.1g0.2g0.5g
Persilja38g4.5kcal0.5g0.4g0.1g3g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana8820g3358kcal151g238.6g196g52.2g
Valittu annoskoko4410g1679kcal75.5g119.3g98g26.1g
Annoskoko puolitettuna2205g840kcal37.8g59.7g49g13.1g
Arvot/100g100g38kcal1.7g2.7g2.2g0.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=436638