Kirjolohiwokki

Kuumenna öljy (n 1/2 dl) wokkipannussa.

(Huom.

ainekset lisätään vähitellen niin, että pannu ei jäähdy liikaa ja keittolevyn teho saa koko ajan olla melko korkea) Lisää pilkotut porkkana, fenkoli, selleri ja parsakaalin kovat osat.

Sekoittele.

Lisää jonkin ajan kuluttua sipuli ja 2 valkosipulin kynttä pilkuttuna.

Lisää 1 tl chilimaustetta, 1 tl provencen yrttisekoitusta ja 1 tl kuivattua tai tuoretta korianteria sekä merisuolaa muutama nokare.

Sekoittelele.

Lisää parin minuutin kuluttua pilkottu purjo ja brokkoolin nuput.

Purista päälle 1/2 sitruunan mehu.

Sekoittele.

Lisää lopuksi suikaloitu graavi- tai tuore kirjolohi ja runsaasti tilliä sekä rouhittua pippuria maun mukaan.

Valmista on, kun lohi on kypsää.

Vihannekset on parhaimmilaan, kun ne on jätetty rapsakoiksi!
(itse teen usein tähteeksi jääneestä graavilohesta wokkia vihannesten kera ja jos lisää lopuksi vähän vettä ja nuudeleita, maistuu lapsillekin!)

Reseptistä tulee n. 2 annosta ja yksi annos painaa n. 406 grammaa

Kauris65
AineksetMääräEnergiaPHRK
Parsakaali brokkoli 720g252kcal33.3g14g2.2g18g
Porkkana 360g118kcal2.2g20g0.7g9.2g
Sipuli (kuorittu)360g97kcal4.7g17.3g0.7g6.1g
Purjosipuli 780g179kcal14.1g18.7g1.6g16.4g
Kirjolohifile900g1494kcal150.3g0.1g99g0g
Rypsiöljy kylmäpuristettu 270g2388kcal0g0g270g0g
Selleri, annos 50g360g50kcal3.6g10.8g0g0g
Chili mausteseos, Old El Paso12g34kcal1g5.9g0.7g0g
Fenkoli, annos 100g600g186kcal7.4g43.7g1.2g18.6g
Täysmehu, sitruunatäysmehu, laimentamaton 300g65kcal0.9g4.8g0g0.3g
Tilli, tuore 180g54kcal6.6g1.6g1.4g3.8g
Valkosipuli 30g33kcal2.4g4.9g0.2g0.6g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana9744g9898kcal453g283.6g755.4g146g
Valittu annoskoko4872g4949kcal226.5g141.8g377.7g73g
Annoskoko puolitettuna2436g2474kcal113.3g70.9g188.9g36.5g
Arvot/100g100g102kcal4.6g2.9g7.8g1.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=264177