Kirjolohiwokki

Kuumenna öljy (n 1/2 dl) wokkipannussa.

(Huom.

ainekset lisätään vähitellen niin, että pannu ei jäähdy liikaa ja keittolevyn teho saa koko ajan olla melko korkea) Lisää pilkotut porkkana, fenkoli, selleri ja parsakaalin kovat osat.

Sekoittele.

Lisää jonkin ajan kuluttua sipuli ja 2 valkosipulin kynttä pilkuttuna.

Lisää 1 tl chilimaustetta, 1 tl provencen yrttisekoitusta ja 1 tl kuivattua tai tuoretta korianteria sekä merisuolaa muutama nokare.

Sekoittelele.

Lisää parin minuutin kuluttua pilkottu purjo ja brokkoolin nuput.

Purista päälle 1/2 sitruunan mehu.

Sekoittele.

Lisää lopuksi suikaloitu graavi- tai tuore kirjolohi ja runsaasti tilliä sekä rouhittua pippuria maun mukaan.

Valmista on, kun lohi on kypsää.

Vihannekset on parhaimmilaan, kun ne on jätetty rapsakoiksi!
(itse teen usein tähteeksi jääneestä graavilohesta wokkia vihannesten kera ja jos lisää lopuksi vähän vettä ja nuudeleita, maistuu lapsillekin!)

Reseptistä tulee n. 2 annosta ja yksi annos painaa n. 406 grammaa

Kauris65
AineksetMääräEnergiaPHRK
Parsakaali brokkoli 739g259kcal34.1g14.4g2.2g18.5g
Porkkana 370g121kcal2.3g20.5g0.7g9.4g
Sipuli (kuorittu)370g100kcal4.8g17.7g0.7g6.3g
Purjosipuli 801g183kcal14.5g19.2g1.6g16.8g
Kirjolohifile924g1533kcal154.2g0.1g101.6g0g
Rypsiöljy kylmäpuristettu 277g2450kcal0g0g277.1g0g
Selleri, annos 50g370g52kcal3.7g11.1g0g0g
Chili mausteseos, Old El Paso12g35kcal1g6g0.7g0g
Fenkoli, annos 100g616g191kcal7.6g44.9g1.2g19.1g
Täysmehu, sitruunatäysmehu, laimentamaton 308g67kcal1g4.9g0g0.3g
Tilli, tuore 185g55kcal6.8g1.7g1.5g3.9g
Valkosipuli 31g33kcal2.4g5g0.2g0.6g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana10000g10158kcal464.8g291g775g149.8g
Valittu annoskoko5000g5079kcal232.4g145.5g387.5g74.9g
Annoskoko puolitettuna2500g2540kcal116.2g72.8g193.8g37.5g
Arvot/100g100g102kcal4.6g2.9g7.7g1.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=264177