Kantarellikeitto makkaralla

Pese, kuori ja kuutioi lanttu, selleri ja porkkanat.

Laita kiehuvaan veteen, joka on maustettu lihaliemikuutioilla ja pippurilla.

Keitä noin 15 minuuttia.

Lisää kuoritut, lohkotut perunat, suikaloidut kantarellit ja viipaloitu purjo.

Anna kiehua kannen alla hiljalleen 15-20 minuuttia, kunnes ainekset ovat kypsiä.

Paista makkaran palasia paistinpannussa, kunnes ne ovat saaneet väriä.

Lisää lopuksi makkarat, valkosipuli ja kirveli.

Anna ainesten muhia hetki.

Lisää tarvittaessa vettä ja suolaa maun mukaan.

Ripottele annoksen pinnalle persiljaa.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 441 grammaa

Senora
AineksetMääräEnergiaPHRK
Lanttu284g71kcal2.8g13g0.9g5.1g
Selleri, annos 50g142g20kcal1.4g4.3g0g0g
Porkkana 284g93kcal1.8g15.8g0.6g7.2g
Vesi, vesijohtovesi 2837g0kcal0g0g0g0g
Kanaliemikuutio, Knorr (10g)28g74kcal3.7g3.4g5.1g0.1g
Maustepippuri, annos 1g7.1g0.2kcal0g0g0.1g0g
Peruna, kuorittu, keitetty, suolaa 284g215kcal5.3g43.7g0.6g2.8g
Kantarelli eli keltavahvero426g85kcal10.6g5.1g2.1g8.1g
Purjosipuli71g14kcal1.3g1.7g0.1g1.5g
Lenkkimakkara, keskiarvo 567g1298kcal55.7g43.1g101.2g0.7g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g28g30kcal2.2g4.6g0.2g0.6g
Persilja43g5.1kcal0.6g0.5g0.1g3.4g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana10000g3807kcal170.8g270.4g222g59g
Valittu annoskoko5000g1904kcal85.4g135.2g111g29.5g
Annoskoko puolitettuna2500g952kcal42.7g67.6g55.5g14.8g
Arvot/100g100g38kcal1.7g2.7g2.2g0.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=436638