Kirjolohiwokki

Kuumenna öljy (n 1/2 dl) wokkipannussa.

(Huom.

ainekset lisätään vähitellen niin, että pannu ei jäähdy liikaa ja keittolevyn teho saa koko ajan olla melko korkea) Lisää pilkotut porkkana, fenkoli, selleri ja parsakaalin kovat osat.

Sekoittele.

Lisää jonkin ajan kuluttua sipuli ja 2 valkosipulin kynttä pilkuttuna.

Lisää 1 tl chilimaustetta, 1 tl provencen yrttisekoitusta ja 1 tl kuivattua tai tuoretta korianteria sekä merisuolaa muutama nokare.

Sekoittelele.

Lisää parin minuutin kuluttua pilkottu purjo ja brokkoolin nuput.

Purista päälle 1/2 sitruunan mehu.

Sekoittele.

Lisää lopuksi suikaloitu graavi- tai tuore kirjolohi ja runsaasti tilliä sekä rouhittua pippuria maun mukaan.

Valmista on, kun lohi on kypsää.

Vihannekset on parhaimmilaan, kun ne on jätetty rapsakoiksi!
(itse teen usein tähteeksi jääneestä graavilohesta wokkia vihannesten kera ja jos lisää lopuksi vähän vettä ja nuudeleita, maistuu lapsillekin!)

Reseptistä tulee n. 2 annosta ja yksi annos painaa n. 406 grammaa

Kauris65
AineksetMääräEnergiaPHRK
Parsakaali brokkoli 90g32kcal4.2g1.8g0.3g2.3g
Porkkana 45g15kcal0.3g2.5g0.1g1.1g
Sipuli (kuorittu)45g12kcal0.6g2.2g0.1g0.8g
Purjosipuli 98g22kcal1.8g2.3g0.2g2g
Kirjolohifile113g187kcal18.8g0g12.4g0g
Rypsiöljy kylmäpuristettu 34g299kcal0g0g33.7g0g
Selleri, annos 50g45g6.3kcal0.4g1.3g0g0g
Chili mausteseos, Old El Paso1.5g4.2kcal0.1g0.7g0.1g0g
Fenkoli, annos 100g75g23kcal0.9g5.5g0.1g2.3g
Täysmehu, sitruunatäysmehu, laimentamaton 38g8.1kcal0.1g0.6g0g0g
Tilli, tuore 23g6.7kcal0.8g0.2g0.2g0.5g
Valkosipuli 3.7g4.1kcal0.3g0.6g0g0.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1218g1237kcal56.6g35.4g94.4g18.2g
Valittu annoskoko609g619kcal28.3g17.7g47.2g9.1g
Annoskoko puolitettuna305g309kcal14.2g8.9g23.6g4.6g
Arvot/100g100g102kcal4.6g2.9g7.8g1.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=264177