Kirjolohiwokki

Kuumenna öljy (n 1/2 dl) wokkipannussa.

(Huom.

ainekset lisätään vähitellen niin, että pannu ei jäähdy liikaa ja keittolevyn teho saa koko ajan olla melko korkea) Lisää pilkotut porkkana, fenkoli, selleri ja parsakaalin kovat osat.

Sekoittele.

Lisää jonkin ajan kuluttua sipuli ja 2 valkosipulin kynttä pilkuttuna.

Lisää 1 tl chilimaustetta, 1 tl provencen yrttisekoitusta ja 1 tl kuivattua tai tuoretta korianteria sekä merisuolaa muutama nokare.

Sekoittelele.

Lisää parin minuutin kuluttua pilkottu purjo ja brokkoolin nuput.

Purista päälle 1/2 sitruunan mehu.

Sekoittele.

Lisää lopuksi suikaloitu graavi- tai tuore kirjolohi ja runsaasti tilliä sekä rouhittua pippuria maun mukaan.

Valmista on, kun lohi on kypsää.

Vihannekset on parhaimmilaan, kun ne on jätetty rapsakoiksi!
(itse teen usein tähteeksi jääneestä graavilohesta wokkia vihannesten kera ja jos lisää lopuksi vähän vettä ja nuudeleita, maistuu lapsillekin!)

Reseptistä tulee n. 2 annosta ja yksi annos painaa n. 406 grammaa

Kauris65
AineksetMääräEnergiaPHRK
Parsakaali brokkoli 92g32kcal4.3g1.8g0.3g2.3g
Porkkana 46g15kcal0.3g2.6g0.1g1.2g
Sipuli (kuorittu)46g13kcal0.6g2.2g0.1g0.8g
Purjosipuli 100g23kcal1.8g2.4g0.2g2.1g
Kirjolohifile116g192kcal19.3g0g12.7g0g
Rypsiöljy kylmäpuristettu 35g306kcal0g0g34.6g0g
Selleri, annos 50g46g6.5kcal0.5g1.4g0g0g
Chili mausteseos, Old El Paso1.5g4.3kcal0.1g0.8g0.1g0g
Fenkoli, annos 100g77g24kcal1g5.6g0.2g2.4g
Täysmehu, sitruunatäysmehu, laimentamaton 39g8.3kcal0.1g0.6g0g0g
Tilli, tuore 23g6.9kcal0.9g0.2g0.2g0.5g
Valkosipuli 3.8g4.2kcal0.3g0.6g0g0.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1250g1270kcal58.4g36.4g97g18.8g
Valittu annoskoko625g635kcal29.2g18.2g48.5g9.4g
Annoskoko puolitettuna313g318kcal14.6g9.1g24.3g4.7g
Arvot/100g100g102kcal4.7g2.9g7.8g1.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=264177