Kantarellikeitto makkaralla

Pese, kuori ja kuutioi lanttu, selleri ja porkkanat.

Laita kiehuvaan veteen, joka on maustettu lihaliemikuutioilla ja pippurilla.

Keitä noin 15 minuuttia.

Lisää kuoritut, lohkotut perunat, suikaloidut kantarellit ja viipaloitu purjo.

Anna kiehua kannen alla hiljalleen 15-20 minuuttia, kunnes ainekset ovat kypsiä.

Paista makkaran palasia paistinpannussa, kunnes ne ovat saaneet väriä.

Lisää lopuksi makkarat, valkosipuli ja kirveli.

Anna ainesten muhia hetki.

Lisää tarvittaessa vettä ja suolaa maun mukaan.

Ripottele annoksen pinnalle persiljaa.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 441 grammaa

Senora
AineksetMääräEnergiaPHRK
Lanttu36g8.9kcal0.4g1.6g0.1g0.6g
Selleri, annos 50g18g2.5kcal0.2g0.5g0g0g
Porkkana 36g12kcal0.2g2g0.1g0.9g
Vesi, vesijohtovesi 355g0kcal0g0g0g0g
Kanaliemikuutio, Knorr (10g)3.5g9kcal0.5g0.4g0.6g0g
Maustepippuri, annos 1g0.9g0kcal0g0g0g0g
Peruna, kuorittu, keitetty, suolaa 36g27kcal0.7g5.5g0.1g0.4g
Kantarelli eli keltavahvero53g11kcal1.3g0.6g0.3g1g
Purjosipuli8.9g1.7kcal0.2g0.2g0g0.2g
Lenkkimakkara, keskiarvo 71g162kcal7g5.4g12.7g0.1g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g3.5g3.7kcal0.3g0.6g0g0.1g
Persilja5.3g0.6kcal0.1g0.1g0g0.4g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1250g476kcal21.8g33.8g27.8g7.4g
Valittu annoskoko625g238kcal10.9g16.9g13.9g3.7g
Annoskoko puolitettuna313g119kcal5.5g8.5g7g1.9g
Arvot/100g100g38kcal1.7g2.7g2.2g0.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=436638