Rahkaleipä tai -sämpylät

Lämmitä vesi melko kuumaksi ja sekoita siihen maitorahka.

Lisää nesteeseen leseet, kaurahiutaleet, ohrajauho, hunaja sekä 2pss kuivahiivaa.

Anna seistä lämpimässä 10-20min tai kunnes se alkaa kuplimaan.

Lisää sen jälkeen suola, vehnäjauhot ja lopuksi öljy.

Anna kohota noin 30min.

Leivo sämpylöitä tai leipiä, kohota vielä 20min.

Paista leivät 175-200c n.35min ja sämpylät 225c n.12min.

Reseptistä tulee n. 1 annosta ja yksi annos painaa n. 1594 grammaa

Omenaposki1
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi2400g0kcal0g0g0g0g
Maitorahka, 0,2% (Ehrmann) 250g purkki1000g560kcal85g50g2g0g
Kuivahiiva (Rainbow), annos 11g88g0kcal0g0g0g0g
Hunaja 80g264kcal0.4g64.6g0g0g
Suola, annos 3g60g0kcal0g0g0g0g
Kaurahiutale 480g1796kcal69.6g273.6g35g48g
Vehnälese, Liperin mylly100g143kcal15g9g5.5g55g
Ohrajauho (luomu) (Liperin mylly), annos 65g260g835kcal28.6g166.4g5.7g28.6g
Vehnäjauho puolikarkea 1800g6176kcal183.4g1260g21.6g63g
Rypsiöljy 108g955kcal0g0g108g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana12752g21459kcal764g3647.2g355.6g389.2g
Valittu annoskoko6376g10729kcal382g1823.6g177.8g194.6g
Annoskoko puolitettuna3188g5365kcal191g911.8g88.9g97.3g
Arvot/100g100g168kcal6g28.6g2.8g3.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=301558