Caesarin lohi

Caesarin uunilohi
600–800 g fileoitua lohta tai kirjolohta
50 g (2 dl) raastettua parmesaania
noin 2 rkl oliiviöljyä
2 valkosipulin kynttä
1 tl dijoninsinappia
ripaus mustapippuria
1 tlk anjovisfileitä
hienonnettua persiljaa tai ruohosipulia

1. Aseta filee sopivan kokoiseen uunivuokaan nahkapuoli alaspäin.

Sekoita öljystä ja
parmesaanista sopivan notkea tahna ja mausta se sinapilla ja murskatulla valkosipulilla
ja mustapippurilla.

Sivele tahna lohen pintaan.

2. Valuta anjovikset ja asettele ne ristikoksi kalan pinnalle.

3. Kypsennä kalaa 200-asteisessa uunissa 30–40 minuuttia fileen paksuudesta riippuen.

Sirottele kypsän kalan pinnalle silputtua persiljaa tai ruohosipulia.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 220 grammaa

Timonaattori
AineksetMääräEnergiaPHRK
Lohifilee6000g11700kcal1122g0g810g0g
Sinappi, Dijon, 1 tl80g113kcal3.8g7.4g7.6g0g
Parmigiano Reggiano -parmesaanijuusto (Pirkka), annos 20g400g1560kcal132g0g112g0g
Anjovis-filee, 1 kpl240g504kcal22.8g33.6g31.2g0g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g56g58kcal4.4g9.1g0.3g1.1g
Persilja 40g11kcal0.6g0.4g0.1g3.2g
Oliiviöljy 224g1981kcal0g0g224g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana14080g31854kcal2571.2g101g2370.4g8.6g
Valittu annoskoko7040g15927kcal1285.6g50.5g1185.2g4.3g
Annoskoko puolitettuna3520g7963kcal642.8g25.3g592.6g2.2g
Arvot/100g100g226kcal18.3g0.7g16.8g0.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=136969