Kantarellikeitto makkaralla

Pese, kuori ja kuutioi lanttu, selleri ja porkkanat.

Laita kiehuvaan veteen, joka on maustettu lihaliemikuutioilla ja pippurilla.

Keitä noin 15 minuuttia.

Lisää kuoritut, lohkotut perunat, suikaloidut kantarellit ja viipaloitu purjo.

Anna kiehua kannen alla hiljalleen 15-20 minuuttia, kunnes ainekset ovat kypsiä.

Paista makkaran palasia paistinpannussa, kunnes ne ovat saaneet väriä.

Lisää lopuksi makkarat, valkosipuli ja kirveli.

Anna ainesten muhia hetki.

Lisää tarvittaessa vettä ja suolaa maun mukaan.

Ripottele annoksen pinnalle persiljaa.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 441 grammaa

Senora
AineksetMääräEnergiaPHRK
Lanttu400g100kcal4g18.4g1.2g7.2g
Selleri, annos 50g200g28kcal2g6g0g0g
Porkkana 400g131kcal2.5g22.2g0.8g10.2g
Vesi, vesijohtovesi 4000g0kcal0g0g0g0g
Kanaliemikuutio, Knorr (10g)40g104kcal5.2g4.8g7.2g0.2g
Maustepippuri, annos 1g10g0.3kcal0g0g0.1g0g
Peruna, kuorittu, keitetty, suolaa 400g303kcal7.5g61.7g0.8g4g
Kantarelli eli keltavahvero600g120kcal15g7.2g3g11.4g
Purjosipuli100g19kcal1.8g2.4g0.2g2.1g
Lenkkimakkara, keskiarvo 800g1830kcal78.5g60.8g142.7g1g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g40g42kcal3.2g6.5g0.2g0.8g
Persilja60g7.2kcal0.8g0.7g0.1g4.8g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana14100g5368kcal241g381.4g312.6g83.4g
Valittu annoskoko7050g2684kcal120.5g190.7g156.3g41.7g
Annoskoko puolitettuna3525g1342kcal60.3g95.4g78.2g20.9g
Arvot/100g100g38kcal1.7g2.7g2.2g0.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=436638