Kirjolohiwokki

Kuumenna öljy (n 1/2 dl) wokkipannussa.

(Huom.

ainekset lisätään vähitellen niin, että pannu ei jäähdy liikaa ja keittolevyn teho saa koko ajan olla melko korkea) Lisää pilkotut porkkana, fenkoli, selleri ja parsakaalin kovat osat.

Sekoittele.

Lisää jonkin ajan kuluttua sipuli ja 2 valkosipulin kynttä pilkuttuna.

Lisää 1 tl chilimaustetta, 1 tl provencen yrttisekoitusta ja 1 tl kuivattua tai tuoretta korianteria sekä merisuolaa muutama nokare.

Sekoittelele.

Lisää parin minuutin kuluttua pilkottu purjo ja brokkoolin nuput.

Purista päälle 1/2 sitruunan mehu.

Sekoittele.

Lisää lopuksi suikaloitu graavi- tai tuore kirjolohi ja runsaasti tilliä sekä rouhittua pippuria maun mukaan.

Valmista on, kun lohi on kypsää.

Vihannekset on parhaimmilaan, kun ne on jätetty rapsakoiksi!
(itse teen usein tähteeksi jääneestä graavilohesta wokkia vihannesten kera ja jos lisää lopuksi vähän vettä ja nuudeleita, maistuu lapsillekin!)

Reseptistä tulee n. 2 annosta ja yksi annos painaa n. 406 grammaa

Kauris65
AineksetMääräEnergiaPHRK
Parsakaali brokkoli 1080g379kcal49.9g21.1g3.2g27g
Porkkana 540g177kcal3.3g30g1.1g13.8g
Sipuli (kuorittu)540g146kcal7g25.9g1.1g9.2g
Purjosipuli 1170g268kcal21.2g28.1g2.3g24.6g
Kirjolohifile1350g2241kcal225.5g0.1g148.5g0g
Rypsiöljy kylmäpuristettu 405g3582kcal0g0g405g0g
Selleri, annos 50g540g76kcal5.4g16.2g0g0g
Chili mausteseos, Old El Paso18g50kcal1.4g8.8g1.1g0g
Fenkoli, annos 100g900g279kcal11.2g65.6g1.8g27.9g
Täysmehu, sitruunatäysmehu, laimentamaton 450g97kcal1.4g7.2g0g0.5g
Tilli, tuore 270g81kcal10g2.4g2.2g5.7g
Valkosipuli 45g49kcal3.6g7.3g0.3g0.9g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana14616g14846kcal679.8g425.4g1133.2g219.2g
Valittu annoskoko7308g7423kcal339.9g212.7g566.6g109.6g
Annoskoko puolitettuna3654g3712kcal170g106.4g283.3g54.8g
Arvot/100g100g102kcal4.7g2.9g7.8g1.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=264177