Kirjolohiwokki

Kuumenna öljy (n 1/2 dl) wokkipannussa.

(Huom.

ainekset lisätään vähitellen niin, että pannu ei jäähdy liikaa ja keittolevyn teho saa koko ajan olla melko korkea) Lisää pilkotut porkkana, fenkoli, selleri ja parsakaalin kovat osat.

Sekoittele.

Lisää jonkin ajan kuluttua sipuli ja 2 valkosipulin kynttä pilkuttuna.

Lisää 1 tl chilimaustetta, 1 tl provencen yrttisekoitusta ja 1 tl kuivattua tai tuoretta korianteria sekä merisuolaa muutama nokare.

Sekoittelele.

Lisää parin minuutin kuluttua pilkottu purjo ja brokkoolin nuput.

Purista päälle 1/2 sitruunan mehu.

Sekoittele.

Lisää lopuksi suikaloitu graavi- tai tuore kirjolohi ja runsaasti tilliä sekä rouhittua pippuria maun mukaan.

Valmista on, kun lohi on kypsää.

Vihannekset on parhaimmilaan, kun ne on jätetty rapsakoiksi!
(itse teen usein tähteeksi jääneestä graavilohesta wokkia vihannesten kera ja jos lisää lopuksi vähän vettä ja nuudeleita, maistuu lapsillekin!)

Reseptistä tulee n. 2 annosta ja yksi annos painaa n. 406 grammaa

Kauris65
AineksetMääräEnergiaPHRK
Parsakaali brokkoli 12g4kcal0.5g0.2g0g0.3g
Porkkana 5.8g1.9kcal0g0.3g0g0.1g
Sipuli (kuorittu)5.8g1.6kcal0.1g0.3g0g0.1g
Purjosipuli 13g2.9kcal0.2g0.3g0g0.3g
Kirjolohifile14g24kcal2.4g0g1.6g0g
Rypsiöljy kylmäpuristettu 4.3g38kcal0g0g4.3g0g
Selleri, annos 50g5.8g0.8kcal0.1g0.2g0g0g
Chili mausteseos, Old El Paso0.2g0.5kcal0g0.1g0g0g
Fenkoli, annos 100g10g3kcal0.1g0.7g0g0.3g
Täysmehu, sitruunatäysmehu, laimentamaton 4.8g1kcal0g0.1g0g0g
Tilli, tuore 2.9g0.9kcal0.1g0g0g0.1g
Valkosipuli 0.5g0.5kcal0g0.1g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana156g159kcal7g4.6g11.8g2.4g
Valittu annoskoko78g79kcal3.5g2.3g5.9g1.2g
Annoskoko puolitettuna39g40kcal1.8g1.2g3g0.6g
Arvot/100g100g102kcal4.5g2.9g7.6g1.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=264177