Kirjolohiwokki

Kuumenna öljy (n 1/2 dl) wokkipannussa.

(Huom.

ainekset lisätään vähitellen niin, että pannu ei jäähdy liikaa ja keittolevyn teho saa koko ajan olla melko korkea) Lisää pilkotut porkkana, fenkoli, selleri ja parsakaalin kovat osat.

Sekoittele.

Lisää jonkin ajan kuluttua sipuli ja 2 valkosipulin kynttä pilkuttuna.

Lisää 1 tl chilimaustetta, 1 tl provencen yrttisekoitusta ja 1 tl kuivattua tai tuoretta korianteria sekä merisuolaa muutama nokare.

Sekoittelele.

Lisää parin minuutin kuluttua pilkottu purjo ja brokkoolin nuput.

Purista päälle 1/2 sitruunan mehu.

Sekoittele.

Lisää lopuksi suikaloitu graavi- tai tuore kirjolohi ja runsaasti tilliä sekä rouhittua pippuria maun mukaan.

Valmista on, kun lohi on kypsää.

Vihannekset on parhaimmilaan, kun ne on jätetty rapsakoiksi!
(itse teen usein tähteeksi jääneestä graavilohesta wokkia vihannesten kera ja jos lisää lopuksi vähän vettä ja nuudeleita, maistuu lapsillekin!)

Reseptistä tulee n. 2 annosta ja yksi annos painaa n. 406 grammaa

Kauris65
AineksetMääräEnergiaPHRK
Parsakaali brokkoli 1200g421kcal55.4g23.4g3.6g30g
Porkkana 600g196kcal3.7g33.4g1.2g15.3g
Sipuli (kuorittu)600g162kcal7.8g28.8g1.2g10.2g
Purjosipuli 1300g298kcal23.5g31.2g2.6g27.3g
Kirjolohifile1500g2490kcal250.5g0.2g165g0g
Rypsiöljy kylmäpuristettu 450g3979kcal0g0g450g0g
Selleri, annos 50g600g84kcal6g18g0g0g
Chili mausteseos, Old El Paso20g56kcal1.6g9.8g1.2g0g
Fenkoli, annos 100g1000g310kcal12.4g72.9g2g31g
Täysmehu, sitruunatäysmehu, laimentamaton 500g108kcal1.6g8g0g0.5g
Tilli, tuore 300g90kcal11.1g2.7g2.4g6.3g
Valkosipuli 50g54kcal3.9g8.1g0.3g1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana16240g16496kcal755g473g1259g243.2g
Valittu annoskoko8120g8248kcal377.5g236.5g629.5g121.6g
Annoskoko puolitettuna4060g4124kcal188.8g118.3g314.8g60.8g
Arvot/100g100g102kcal4.6g2.9g7.8g1.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=264177