Uunilohi

Laitan lohifileen/fileet leivinpaperin päälle uunivuokaan.

Maustan kalan sitruunamehulla, hienolla merisuolalla ja sitruunapippurilla.

Pippurimyllyssä minulla on musta-, puna- ja viherpippuria, siitä muutama kierros lohifileiden päälle, tillisilppua - annan maustua ainakin pari tuntia.

Ennen uuniin laittoa ripottelen lohifileiden päälle vähän korppujauhoa, tai kauranlesettä.

Fileen voi halutessa peittää leivinpaperilla.

Paistan 175 asteisessa uunissa noin 30-45 min, fileen/fileiden koosta riippuen.

Kypsän kalan päälle vielä reilusti tuoretta tillisilppua.

Tarjoan muusin (voisilmällä), tai keitettyjen perunoiden kanssa, halutessa vaikka kanttarellikastiketta.

Lisänä vihreää salaattia.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 132 grammaa

Annele
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kirjolohifile7992g13267kcal1334.7g0.8g879.2g0g
Sitruunamehu, laimentamaton400g84kcal1.2g6.4g0g0.4g
Korppujauho 56g205kcal5.9g41.9g0.6g3g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana16896g27112kcal2683.6g98.2g1759.6g6.8g
Valittu annoskoko8448g13556kcal1341.8g49.1g879.8g3.4g
Annoskoko puolitettuna4224g6778kcal670.9g24.6g439.9g1.7g
Arvot/100g100g161kcal15.9g0.6g10.4g0g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=103165