Kantarellikeitto makkaralla

Pese, kuori ja kuutioi lanttu, selleri ja porkkanat.

Laita kiehuvaan veteen, joka on maustettu lihaliemikuutioilla ja pippurilla.

Keitä noin 15 minuuttia.

Lisää kuoritut, lohkotut perunat, suikaloidut kantarellit ja viipaloitu purjo.

Anna kiehua kannen alla hiljalleen 15-20 minuuttia, kunnes ainekset ovat kypsiä.

Paista makkaran palasia paistinpannussa, kunnes ne ovat saaneet väriä.

Lisää lopuksi makkarat, valkosipuli ja kirveli.

Anna ainesten muhia hetki.

Lisää tarvittaessa vettä ja suolaa maun mukaan.

Ripottele annoksen pinnalle persiljaa.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 441 grammaa

Senora
AineksetMääräEnergiaPHRK
Lanttu50g13kcal0.5g2.3g0.2g0.9g
Selleri, annos 50g25g3.5kcal0.3g0.8g0g0g
Porkkana 50g16kcal0.3g2.8g0.1g1.3g
Vesi, vesijohtovesi 500g0kcal0g0g0g0g
Kanaliemikuutio, Knorr (10g)5g13kcal0.7g0.6g0.9g0g
Maustepippuri, annos 1g1.3g0kcal0g0g0g0g
Peruna, kuorittu, keitetty, suolaa 50g38kcal0.9g7.7g0.1g0.5g
Kantarelli eli keltavahvero75g15kcal1.9g0.9g0.4g1.4g
Purjosipuli13g2.4kcal0.2g0.3g0g0.3g
Lenkkimakkara, keskiarvo 100g229kcal9.8g7.6g17.9g0.1g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g5g5.2kcal0.4g0.8g0g0.1g
Persilja7.5g0.9kcal0.1g0.1g0g0.6g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1764g672kcal30.2g47.8g39.2g10.4g
Valittu annoskoko882g336kcal15.1g23.9g19.6g5.2g
Annoskoko puolitettuna441g168kcal7.6g12g9.8g2.6g
Arvot/100g100g38kcal1.7g2.7g2.2g0.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=436638