Kantarellikeitto makkaralla

Pese, kuori ja kuutioi lanttu, selleri ja porkkanat.

Laita kiehuvaan veteen, joka on maustettu lihaliemikuutioilla ja pippurilla.

Keitä noin 15 minuuttia.

Lisää kuoritut, lohkotut perunat, suikaloidut kantarellit ja viipaloitu purjo.

Anna kiehua kannen alla hiljalleen 15-20 minuuttia, kunnes ainekset ovat kypsiä.

Paista makkaran palasia paistinpannussa, kunnes ne ovat saaneet väriä.

Lisää lopuksi makkarat, valkosipuli ja kirveli.

Anna ainesten muhia hetki.

Lisää tarvittaessa vettä ja suolaa maun mukaan.

Ripottele annoksen pinnalle persiljaa.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 441 grammaa

Senora
AineksetMääräEnergiaPHRK
Lanttu500g125kcal5g23g1.5g9g
Selleri, annos 50g250g35kcal2.5g7.5g0g0g
Porkkana 500g164kcal3.1g27.8g1g12.8g
Vesi, vesijohtovesi 5004g0kcal0g0g0g0g
Kanaliemikuutio, Knorr (10g)50g130kcal6.5g6g9g0.2g
Maustepippuri, annos 1g13g0.4kcal0g0g0.1g0g
Peruna, kuorittu, keitetty, suolaa 500g379kcal9.4g77.2g1g5g
Kantarelli eli keltavahvero751g150kcal18.8g9g3.8g14.3g
Purjosipuli125g24kcal2.3g3g0.3g2.6g
Lenkkimakkara, keskiarvo 1001g2290kcal98.2g76.1g178.6g1.3g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g50g52kcal4g8.2g0.3g1g
Persilja75g9kcal1.1g0.8g0.2g6g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana17640g6716kcal301.8g477.2g391.6g104.4g
Valittu annoskoko8820g3358kcal150.9g238.6g195.8g52.2g
Annoskoko puolitettuna4410g1679kcal75.5g119.3g97.9g26.1g
Arvot/100g100g38kcal1.7g2.7g2.2g0.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=436638