Kirjolohiwokki

Kuumenna öljy (n 1/2 dl) wokkipannussa.

(Huom.

ainekset lisätään vähitellen niin, että pannu ei jäähdy liikaa ja keittolevyn teho saa koko ajan olla melko korkea) Lisää pilkotut porkkana, fenkoli, selleri ja parsakaalin kovat osat.

Sekoittele.

Lisää jonkin ajan kuluttua sipuli ja 2 valkosipulin kynttä pilkuttuna.

Lisää 1 tl chilimaustetta, 1 tl provencen yrttisekoitusta ja 1 tl kuivattua tai tuoretta korianteria sekä merisuolaa muutama nokare.

Sekoittelele.

Lisää parin minuutin kuluttua pilkottu purjo ja brokkoolin nuput.

Purista päälle 1/2 sitruunan mehu.

Sekoittele.

Lisää lopuksi suikaloitu graavi- tai tuore kirjolohi ja runsaasti tilliä sekä rouhittua pippuria maun mukaan.

Valmista on, kun lohi on kypsää.

Vihannekset on parhaimmilaan, kun ne on jätetty rapsakoiksi!
(itse teen usein tähteeksi jääneestä graavilohesta wokkia vihannesten kera ja jos lisää lopuksi vähän vettä ja nuudeleita, maistuu lapsillekin!)

Reseptistä tulee n. 2 annosta ja yksi annos painaa n. 406 grammaa

Kauris65
AineksetMääräEnergiaPHRK
Parsakaali brokkoli 1440g505kcal66.5g28.1g4.3g36g
Porkkana 720g235kcal4.5g40g1.4g18.4g
Sipuli (kuorittu)720g194kcal9.4g34.6g1.4g12.2g
Purjosipuli 1560g357kcal28.2g37.4g3.1g32.8g
Kirjolohifile1800g2988kcal300.6g0.2g198g0g
Rypsiöljy kylmäpuristettu 540g4775kcal0g0g540g0g
Selleri, annos 50g720g101kcal7.2g21.6g0g0g
Chili mausteseos, Old El Paso24g67kcal1.9g11.8g1.4g0g
Fenkoli, annos 100g1200g372kcal14.9g87.5g2.4g37.2g
Täysmehu, sitruunatäysmehu, laimentamaton 600g130kcal1.9g9.6g0g0.6g
Tilli, tuore 360g108kcal13.3g3.2g2.9g7.6g
Valkosipuli 60g65kcal4.7g9.8g0.4g1.3g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana19488g19795kcal906.2g567.6g1510.6g292.2g
Valittu annoskoko9744g9898kcal453.1g283.8g755.3g146.1g
Annoskoko puolitettuna4872g4949kcal226.6g141.9g377.7g73.1g
Arvot/100g100g102kcal4.7g2.9g7.8g1.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=264177