Caesarin lohi

Caesarin uunilohi
600–800 g fileoitua lohta tai kirjolohta
50 g (2 dl) raastettua parmesaania
noin 2 rkl oliiviöljyä
2 valkosipulin kynttä
1 tl dijoninsinappia
ripaus mustapippuria
1 tlk anjovisfileitä
hienonnettua persiljaa tai ruohosipulia

1. Aseta filee sopivan kokoiseen uunivuokaan nahkapuoli alaspäin.

Sekoita öljystä ja
parmesaanista sopivan notkea tahna ja mausta se sinapilla ja murskatulla valkosipulilla
ja mustapippurilla.

Sivele tahna lohen pintaan.

2. Valuta anjovikset ja asettele ne ristikoksi kalan pinnalle.

3. Kypsennä kalaa 200-asteisessa uunissa 30–40 minuuttia fileen paksuudesta riippuen.

Sirottele kypsän kalan pinnalle silputtua persiljaa tai ruohosipulia.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 220 grammaa

Timonaattori
AineksetMääräEnergiaPHRK
Lohifilee844g1645kcal157.8g0g113.9g0g
Sinappi, Dijon, 1 tl11g16kcal0.5g1g1.1g0g
Parmigiano Reggiano -parmesaanijuusto (Pirkka), annos 20g56g219kcal18.6g0g15.8g0g
Anjovis-filee, 1 kpl34g71kcal3.2g4.7g4.4g0g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g7.9g8.2kcal0.6g1.3g0g0.2g
Persilja 5.6g1.5kcal0.1g0.1g0g0.4g
Oliiviöljy 32g279kcal0g0g31.5g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1980g4480kcal361.6g14.2g333.4g1.2g
Valittu annoskoko990g2240kcal180.8g7.1g166.7g0.6g
Annoskoko puolitettuna495g1120kcal90.4g3.6g83.4g0.3g
Arvot/100g100g226kcal18.3g0.7g16.8g0.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=136969