Sulamossa on nyt uusi Resepti -sivu!

Toteutuneita kellonaikoja voi seurata laittamalla ne päälle "Asetukset > Yleiset > Ateriarytmi > Kellonajat" -kohdasta.

Sulamoon tulee ryhmät vuoden 2016 aikana, joten vanha Kalorilaskuri siirtyy katselutilaan vuoden 2016 lopussa.
Katselutilalla tarkoitetaan sitä, että vanhoja tietoja pääsee katsomaan, mutta uutta ei pysty enää vanhalle puolelle lisäämään.

SIIRRY SULAMOON >>
ETSI BLOGEJA
<< edellinen blogiseuraava blogi >>
torstai 15.09.2011

---ASEHULLU!!!!11----

Jännä miten sairaita mielikuvia ihmisillä on. Jos sanon, että tahdon oman aseen, niin mikä onkaan mielikuva tästä? Ei suinkaan rauhallinen henkilö suorittamassa puristavaa liipaisua ampumaradalla kohti pahvista taulua, vaan ensimmäinen ajatus tuntuu olevan: "asehullu joka haluu vaa räiskii ja sit niit aseit on joka paikas ja ihmisii kuolee.."

Jostain syystä aseista pitäminen on jo leimattu "asehullu" leimalla. Ja ylipäätään jos haluaisi harrastaa ampumista, siitä ei missään nimessä saisi pitää. Tai on taas "asehullu".

Jossain lehdessä taas kauhisteltiin kun joku ampumaseura opettaa jopa 6 vuotiaita lapsia ampumaan. Laji joka ei katso ihmisen fysiikkaa (vrt. jalkapallo) vaan sopii kaiken kokoisille ja muotoisille. 6 vuotiaiden opettaminen tapahtuu niin, että lapsen vanhempi on mukana opetuksessa. Eli loistava tapa harrastaa yhdessä. Taas tässäkin asiassa mielikuvat lentelee ihmisillä ihan miten sattuu. Oletetaan taas, että lapselle annetaan .45 puoliautomaatti pistooli käteen ja sanotaan et taulua kohti sitten vaan. Joo ei tosiaan. Ensin panostetaan aseiden turvalliseen käsittelyyn ja paljon. Ensimmäiset laukaukset ei todellakaan lähde ruutiaseista vaan ilmakon piipusta.

Kolmas aivopieru on taas ilmoilla heiluva aseiden kerääminen samaan pisteeseen-idea. Kumpikohan on murtovarmempi, yks iso kontti jossa on tolkuton läjä aseita. Vai tolkuton läjä asekaappeja(vrt kassakaappi) joissa on ase tai pari, yksityishenkilöiden kotona ylt ympäriinsä maata. Oteaanpa vielä huomioon, että roistot ei tällä hetkellä tiedä, kenen asunnosta ase löytyy. Kerätäämpä ne konttiin ja laitetaan kyltti kylkeen "Nouda aseesi täältä". Sitten voidaan ottaa huomioon tämmöinenkin pointsi et jos aseet säilettäis, sanotaan nyt vaikka poliisiasemalla ( :D ), se vaatisi uuden virkailijan aseita luovuttamaan, laitoksen pitäisi olla auki 24/7 (mitä se ei tietenkään olisi, joten ase pitäisi hakea viikonloppua varten esimerkiksi keskiviikkona?). Mites sitten haja-asutus alueella? Otetaas esimerkki Matti joka asuu talossa A. Matin sorsastus alue on lännessä 100km päässä ja aseidensäilytykseen kykenevä poliisilaitos on idässä 250km päässä. Nonnih, eli Matin pitäis ajaa ensin 250km laitokselle, sitten 350km metsästysmaille ja koko homma takaisin. Eli semmonen 1200km yhden metsästysreissun takia? Haloo taas. Mitäs sitten jos myöhästyt (vaikka rengasrikontakia) etkä saakkaan asetta palautettua? Patjan alleko se sitten laitetaa? (Eihän silloin olisi asekaappia kotona).

Jotenki korpee taas tää homma, ihmiset jotka kuulee sanan "ase" ja nostaa kädet heti pystyyn ja alkaa kauhistelee tuntuu olevan eniten äänessä. Pyssy on pyssy, voi kamala, sillä tehdään pahvitauluun reikä ja riistanhoidossa eläimeen. (btw, ilman hirvestäjiä autoteillä rytisis jatkuvasti hirvet ja autot yhteen). Tämmöstä tänään ja TJ olis 11

1. Ei sanoi...

Ihan totta toi. Metsästys ei omiin lemppariharrastuksiin kuulu, mutta sillä on iso merkitys eläinkantojen säätelyssä. Sehän on win-win kaikille, metsästäjille ja valtiolle.

torstai 15.09.2011 klo 11:15

2. Ei sanoi...

Ja ampuminen on kiva harrastus. Ymmärrän kyllä, että se herättää pelkoa niissä, jotka ei siihen koskaan ole olleet kosketuksissa muuta kuin näiden kouluampujien kautta. :D Mutta suurin osa aseiden kanssa tekemisissä olevista ei ole sellaisia hulluja.

torstai 15.09.2011 klo 11:17

3. Ei sanoi...

Musta ainakin on aina ollut kiva ampua. Moni varmasti kuolisi, jos kuulisi, että isi vei mut viisivuotiaana ampumaan mummolassa haulikolla ja että nykyäänkin ammuskelen kiväärillä tauluun maalla. Ei musta silti kovin kieroutunutta ole kasvanut, kai. :D

torstai 15.09.2011 klo 11:18

4. Defuncta sanoi...

Itse harrastin 9-10-vuotiaasta aina 19-vuotiaaksi tarkkuusammuntaa SM-tasolla. Nämä ihmisten huutelut ovat niin uskomattoman päättömiä, että ei niihin kukaan järkevä ihminen voi millaan tapaa ottaa osaa.

torstai 15.09.2011 klo 11:19

5. Ei sanoi...

Pieni korjaus. En kyllä voinut olla ihan viisi.. :D

torstai 15.09.2011 klo 11:20

6. Skinnfish sanoi...

Kyllä mä mielummin söisin vapaana kasvanutta riistaa, kuin tehokasvatettua elukkaa. Olispa vaan joku metsästäjä tuttuna :D

torstai 15.09.2011 klo 11:30

7. Noodendal sanoi...

Jeps! :)
Mutta kyllä mä sen eteen hikosinkin! :D


torstai 15.09.2011 klo 16:52

[ Katso ruokalista! ]

2105 kcalKokonaiskulutus
300 kcalTavoite pluskalorit
-2105 kcalToteutunut vaje
2405 kcalTavoite
0 kcalSyöty (Toteutunut)
-2405 kcalTavoitteesta
0 gKuituja
Toteutunut
Toteutunut

Tavoite
Tavoite

keskiviikko 30.12.2009

Jaha, nyt alko sitten aterioiden vahtaaminen. 79kg lähtöpaino ja ylöspäin ois tarkotus mennä. Tosin, nyt alko just mun aerobinen kausi (spinningiä everyday) niin voi mennä haasteelliseks.

edit: Miks hitossa tän nimi on laihdutus blogi kun painoa yritän lisätä! Heh..

Spinning intervalli + kuntosali2 tuntia

1. Plotnij sanoi...

Ku suurin osa yrittää laihduttaa, tosin täällä on paljon urheilioitakin mukana ja muutama voimaharjoittelijakin. Muista syödä tarpeeks!

keskiviikko 30.12.2009 klo 16:02

2. Lintsu sanoi...

Eikö ole rankkaa käydä spinning tunnilla lähes joka päivä ja vielä punttiksellakin jaksat käydä? Meinaan käyn itse salilla ja spinningissä enkä tiedä ketään kenen lihakset jaksaisi tehdä tuota useampana päivänä kerralla.. kaikilla on lihakset niin kovassa

torstai 31.12.2009 klo 14:45

3. Lintsu sanoi...

Mä taas oon harrastanu spinningiä vasta vähän yli kuukauden. .tykkään siitä paljon enemmän kuin muista jumpista koska siellä tulee rehkittyä yleensä todella hyvin ja kun eri ohjaajat vetävät omat ohjelmansa niin toiminta on mukavan vaihtelevaa.

torstai 31.12.2009 klo 15:13

4. Lintsu sanoi...

Täytyy kyllä kokeilla joskus kaks tuntii putkeen tunti ja 45 minuutin harjotukset putkeen.. kaikista ensialoittajista myös miehistä huomaa miten ensimmäisellä kerralla kunto loppuu kesken harjotuksen eikä jaksa vetää harjotusta samaan tahtiin kuin muut.

torstai 31.12.2009 klo 16:17

5. Amorella sanoi...

Kokeilin pari vuotta sitten spinningiä ja kävin myös joissain ohjatuissa kuntoilujumpissa, en nyt muista nimiä. Spinningistä jäi trauma tunkkaisesta hapettomasta ja haisevasta salista yööök. Eikä ne jumpat paljon raikkaampia olleet ja aina liikaa porukkaa

torstai 31.12.2009 klo 16:47

6. Amorella sanoi...

Samoille saleille en enää mene, pysyn raikkaissa ulkolajeissa mielummin. Kalliita tunteja vetävät tahot voisivat panostaa vedottomiin ja hyvin ilmastoituihin lämpimiin saleihin, terveisiä vaan niille nipolta..

torstai 31.12.2009 klo 16:52

[ Katso ruokalista! ]

2202 kcalPeruskulutus
+646 kcalLiikunta
2848 kcalKokonaiskulutus
300 kcalTavoite pluskalorit
201 kcalToteutuneet pluskalorit
3148 kcalTavoite
3049 kcalSyöty (Toteutunut)
-99 kcalTavoitteesta
15 gKuituja
Toteutunut
Toteutunut

Tavoite
Tavoite
Tarina
Vain jäsenille!Ryhmät
Vain jäsenille!

Tunnisteet
Suosikit
Suora URL tähän blogiin http://kalorilaskuri.fi/blogit.php?n=jeti