Sulamossa on nyt uusi Resepti -sivu!

Toteutuneita kellonaikoja voi seurata laittamalla ne päälle "Asetukset > Yleiset > Ateriarytmi > Kellonajat" -kohdasta.

Sulamoon tulee ryhmät vuoden 2016 aikana, joten vanha Kalorilaskuri siirtyy katselutilaan vuoden 2016 lopussa.
Katselutilalla tarkoitetaan sitä, että vanhoja tietoja pääsee katsomaan, mutta uutta ei pysty enää vanhalle puolelle lisäämään.

SIIRRY SULAMOON >>
ETSI BLOGEJA
<< edellinen blogiseuraava blogi >>
sunnuntai 05.04.2009

Huomentapäivää, kivaa kun aurinko jälleen kunnolla meitä hellii :)
Kävin eilen vihdoin katsomassa Benjamin Buttonin uskomattoman elämän. Aika mielenkiintoinen tarina ja toteutus.

Elokuvan ikääntymisestä tuli taas lukemani kirja mieleen. Nyt siis muutama kohta Helena Lindgrein Hyvänolon kirjasta. Minua kiinnostaisi tietää ja kokeillakin hänen esittelemäänsä Ridopunktur-neulahoitoa. Rypytystä on vain vähän, mutta silmänympärysiho painuu. Hoidon pitäisi kiinteyttää ja uudistaa ihoa ja vahvistaa verisuoniverkostoa. Saksalaisilta sivustoilta näyttäs löytyvän "lisäevidenssiä".

Helena kehottaa hoitamaan päivittäin niin jalkoja kuin käsiä, eli kosteusvoidetta kehiin :) Jostain olen lukenut, että kynnetkin siitä tykkäisivät. Katkeilevat kynnet ovat kuulemma liian kuivia. Tosi on, ettei karheat kädet ja jalat tunnu kivalta, itsestäkään.

Kirjassa on myös meikin tekemisen kuvalliset perusohjeet. Vähän liian paljon niissä tuntuu olevan laittamista, mutta varmaan lopputulos onkin hyvä ja kestävä.

Ruokaan ja painonhallintaan liittyvissä asioissa Lingrenillä on kaverina ravitsemustieteilijä ja tutkija Patrik Borg, joka näyttää olevan monessa mukana nettihaun mukaan. Tässä poimintoja kirjasta:
- ihmisen ympäristö ja elintavat vaikuttavat enemmän syömiskäyttäytymiseen ja lihomiseen kuin vanhenemisen aiheuttamat kehon muutokset --> viimeistään 40-50 v. kannattaa alkaa tehdä tietoisia päätöksiä järkevän syömisen puolesta
- syö rennosti: sallimus luo kohtuutta, kieltäymys himoa

- anna vuosi aikaa ruokavalion muutokselle, ja ala opetella asioita pikkuhiljaa

- kirjoita lista asioista, jotka ovat pielessä ja päätä, että seuraavan kuukauden aikana parannat ainakin kahta asiaa listalta. Muut asiat saavat olla sillä aikaa vapaasti pielessä. Näin tavoite pysyy realistisena ja saaavutettavana, ja se kannustaa pysyvään muutokseen. Pikkuhiljaa voit käydä kaikkien listan kohtien kimppuun.

- ruokailujen tauot eivät saa venyä liian pitkiksi, mutta välillä pitäisi tulla nälkä. Älä kuitenkaan pidä itseäsi nälässä!
- ylilyönnit ja kohtuuttomuudet pois oikealla syömisasenteella ja tasaisella ateriarytmillä -
etenkin naisilla terveelliset välipalat ovat erityisen tärkeitä!

- ruoka tarjoaa elämyksiä, esim. juhlapyhinä lupa rauhoittua ja nauttia enemmän ilman huonoa omaatuntoa

- aloita ruokailu kevyesti: juo ensin 1-2 lasillista vettä. Aloita salaatista, syö hitaasti ja nauti, älä ahmi. Siirry seuraavaksi proteiinipitoiseen ruokaan ja vasta sitten hiilihydraatteihiin.

- Retkahdus: huonosta omastatunnosta ei ole oikean ravitsemuksen kannalta mitään hyötyä.
- Morkkis noudattaa aina tiettyä kaavaa: Ensin syödään tai ahmitaan herkkuja. Sitten päätetään parantaa tavat. N. 6 t jälkeen ollaan vielä sitä mieltä, että huonosta omastatunnosta oli hyötyä. Samoin tunnetaan vielä vuorokausi tiukempien sääntöjen jälkeen:"kun kävin lenkillä, kuittasin hairahdukseni. "
Kahden vuorokauden kuluttua iskee kuitenkin morkkiksen takisku, jonkinlainen uusi syömiskohtaus, jonka ihminen on huonolla omallatunnolla ladannut itseensä.
- Käännä negatiivinen itsepiiskaus toisin päin: kun on nälkä, salli itsellesi kiellon sijaan kunnon ateria.

- Huolehdi lihaskunnosta sekä aerobisesta kestävyydestä. Pelkät kävelylenkit eivät enää riitä, vaan myös lihaksista on pidettävä huolta.
- Keskity keskivartalon ja jalkojen lihaksiin. Ne pitävät huolta kehon tasapainosta, joka vanhemmiten heikkenee.
- Älä vanhenna itseäsi ennenaikaisesti. Tee asiat aina hieman työläämmin ;)

Kivaa päivää!

Sauvakävely, 50 % fat; 124/135; 579 kcal1 tunti 29 minuuttia

1. Tartsu sanoi...

No siinä sitä oli. Ja niin totta! Vielä kun sais noita kaikkia noudatettua :) Vaikka jostakinhan sitä on aloitettava - siis niistä kahdesta muutettavasta asiasta! Tänään ne vois olla vaikka käsien rasvaus ja no, ehkä myös jalkojen :D

sunnuntai 05.04.2009 klo 17:45

2. Oprah sanoi...

Kiitos tsempistä ja blogisi hyvistä ja mielenkiintoisista ohjeista. Onneksi mä olen kuitenkin sitkeä enkä ihan vähästä säikähdä :)

sunnuntai 05.04.2009 klo 19:28

3. Tartsu sanoi...

Synttärit meni ihan ok, mutta oli niin kova nälkä jo kun menin sinne, että popsin ohimennen 2 rasvapasteijaa :( Mut ei ne vieneet mua itse asiassa ojaan, kun onneks olin käynyt aamulla kävelylenkillä, niin saatoin sitten vähän ylimääräistä syödä.

sunnuntai 05.04.2009 klo 21:14

4. Tartsu sanoi...

Mä oon ajatellut, että kävisin sillä "ihmevaa'alla" noin kerran viikossa. Ehkä pitäis ottaa vaakapäiväks joku vaikka perjantai, niin silloin olis aika samanlaisia päiviä yleensä takana. Ettei tulis päivistä sitä vaihtelua, vaan se olis ihan oikea tulos.

sunnuntai 05.04.2009 klo 21:15

5. Tartsu sanoi...

Mä taidan nyt mennä rasvaileen :D Hauskaa iltaa ja alkavaa viikkoa!

sunnuntai 05.04.2009 klo 21:16

[ Katso ruokalista! ]

1760 kcalPeruskulutus
+470 kcalLiikunta
2230 kcalKokonaiskulutus
2230 kcalTavoite
0 kcalSyöty (Toteutunut)
-2230 kcalTavoitteesta
0 gKuituja
Toteutunut
Toteutunut

Tavoite
Tavoite
Suora URL tähän blogiin http://kalorilaskuri.fi/blogit.php?n=niinpaniin