Sulamossa on nyt uusi Resepti -sivu!

Toteutuneita kellonaikoja voi seurata laittamalla ne päälle "Asetukset > Yleiset > Ateriarytmi > Kellonajat" -kohdasta.

Sulamoon tulee ryhmät vuoden 2016 aikana, joten vanha Kalorilaskuri siirtyy katselutilaan vuoden 2016 lopussa.
Katselutilalla tarkoitetaan sitä, että vanhoja tietoja pääsee katsomaan, mutta uutta ei pysty enää vanhalle puolelle lisäämään.

SIIRRY SULAMOON >>
ETSI BLOGEJA
<< edellinen blogiseuraava blogi >>
sunnuntai 15.09.2013

Moi ja hups!

...onpas aika rientänyt... :)

No mitäs. Päiviin on mahtunut hevostelua ja töitä. Eikä sitten oikeastaan muuta. Jaa no, yhden kirjoituksen tein paikalliseen teemalehteen - saa nähdä kelpaako. Niin ja tutkin Ceen sukupuuta 1800-luvun puoliväliin asti. Sitä pitää vielä jatkaa. Kyllähän noihin saa uppoamaan aikaa ihan kivasti.

Eilen oli kouluvalmennusta Pia Pinkki Varjosen pitämänä. Tänään jatkuu sama homma, kohta odottaa lähtö tallille. Kuvia katsellessa tulee kyllä tuskallisen selväksi, että tarttis varmaan tehdä jotain. Kunto on kyllä kohdillaan, mutta kun hevosen selän muodon takia sille voi laittaa vain 17" penkin, niin tän mun arseen mahduttaminen siihen.... No, tiedätte varmaan. 17 " penkki olis max 42-housukokoa käyttäville, mieluusti alle, 40 olis kiva. No terve! Tää mun hanuri ei mitenkään päin mee kokoon 40...

Mut joo, syksyhän on muutosten aikaa, että eiköhän tää tästä ;)

Mukavaa sunnuntaipäivää kaikille!

1. Sugarmindy sanoi...

Nimenomaan! :D Mun pisin Laskuri-tauko tähän mennessä on ollut huimat 2 päivää, kun lisäajan tilauksessa meni jotain pieleen. Katsotaan rikkoutuuko tuo ennätys nyt. Siinä ja siinä taitaa olla. Iskee vieroitusoireet jo päivän kuluttua, viimeistään siinä vaiheessa, kun ilmenee jotain valittamisen aihetta ja pitää päästä purkamaan tuntoja tänne. :D

sunnuntai 15.09.2013 klo 09:14

[ Katso ruokalista! ]

1725 kcalKokonaiskulutus
-300 kcalTavoitevaje
-1725 kcalToteutunut vaje
1425 kcalTavoite
0 kcalSyöty (Toteutunut)
-1425 kcalTavoitteesta
0 gKuituja
Toteutunut
Toteutunut

Tavoite
Tavoite

maanantai 02.09.2013

Mä niin toivon, että koko syksystä tulee samanlainen kuin tää aamu on ollut! Aurinkoinen, kirpeä ja ennen kaikkea KUIVA! Just tällainen olis unelma-syksy :)

Tänään töitä, tallille tunnille, kotiin venyttelemään ja ehkä vähän telkkua. Siinähän se arkipäivä sitten on...

Hyvää arkea kaikille!

1. Niinpaniin sanoi...

Onhan sun arkes aika toimeliasta, vaan nyt olis kasvojumppaa tarjolla :)

maanantai 02.09.2013 klo 13:14

2. Sinny sanoi...

Mähän myyn mitä vaan mitä pystyn tekemään niin hyvin että joku haluu ostaa niitä :D .

Ja oon samaa mieltä unelmasyksystä! Tosin rakastan kyllä myös sateita.


keskiviikko 04.09.2013 klo 13:33

[ Katso ruokalista! ]

1725 kcalKokonaiskulutus
-300 kcalTavoitevaje
-1725 kcalToteutunut vaje
1425 kcalTavoite
0 kcalSyöty (Toteutunut)
-1425 kcalTavoitteesta
0 gKuituja
Toteutunut
Toteutunut

Tavoite
Tavoite

torstai 29.08.2013

Huomenta!

Aurinko paistaa ja mun elämä on hienoa :) Se millainen mun elämäni on, sen mä olen ihan itse luonut, omilla teoillani, päätöksilläni, valinnoillani ja asenteellani. Vaikka siihen on vaikuttanut moni ihminen, niin mun elämässäni muilla on kuitenkin aina sivurooli ja itse olen näyttämön päähenkilö, jonka ympärillä juoni pyörii. Tässä on mielestäni se jutun ydinkin, sillä kun tajuaa ton, niin ymmärtää, että omasta elämästä pitää ottaa vastuu, eikä voi vain esiintyä marttyyrina, jonka elämään vaikuttaa kaikki muut paitsi itse. Piste. Aamun epistola päättyy tähän.

Mun Cee voi hyvin ja on entistäkin hienompi, jos mahdollista ;) Tiistaina kummityttö kävi sitä ratsimassa ja tänään ammatti-ratsuttaja vetää kuukausittaisen sessionsa. Tähän mennessä ratsuttaja on vetänyt vain puolen tunnin session, mä olen lämmitellyt ja jäähdytellyt hepan, mutta viime kerran jälkeen hän sanoi, että seuraavalla kerralla hän menisi jo pidemmän session. Kunto on siis hepalla kohdillaan ja Cee jaksaa jo pidemmän aikaa keskittyä. Oli tosi kiva tiistaina katsella hepan menoa muualta kuin selästä ja voi että - kehitys on ollut kyllä ihan huimaa! Tosin noin sitä huomaa kyllä sitten ne seuraavat kehityskohteetkin paljon paremmin...

Töissä on ollut kiireistä, meillä oli laadun- ja tietoturvanhallintajärjestelmien uusintasertifioinnit alkuviikosta. Hyvin meni ja sertit on uusittu! Ei muuta kun seuraavia työhommia kohti :D

Eli siis työpäivä alkaa ihan kohta (tai oikeastaan se alkoi jo, sähköpostin käsittelyllä). Heippa ja hauskaa päivää!

1. Doremi sanoi...

Huomenet!!

Loistava "päivän epistola"!!!
Mä oon ajatellut kanssa jo pitkään noin. Tekosyyt pois ja vastuu omasta henkisestä hyvinvoinnista. Muuttujia tietysti tulee mutta kyllä niiden kanssa pärjää kun ottaa vastuun niistä omista osuuksistaan.
Nyt mä yritän parhaillaan soveltaa tuota ajatusmallia tupakoinnin lopettamiseen. Mä luulen että mä alan olla valmis ;)

Ihanaa kun hepukka toimii kuten pitää! Millainen omistja, sellainen kauramoottori!

Hyvät torstait!


torstai 29.08.2013 klo 09:15

2. Feenix sanoi...

Aamun epistola oli hieno ja mä niin allekirjoitan joka sanan! :) Hyvä me, jotka olemme tuon ymmärtäneet. Loistavan aurinkoista aamua sinne eteläisempään Suomeen!

torstai 29.08.2013 klo 09:39

3. Niinpaniin sanoi...

Noinhan se menee, turha sitä on muille narista ja valittaa. Itsensä puolia on pidettävä, kuin myös huolta itsestään :) Ja sä pidät heposestasi todella hyvää huolta, eihän se muuten noin kehittyisi!

torstai 29.08.2013 klo 10:28

4. Ansku67 sanoi...

Ihan oikeassa olet.

torstai 29.08.2013 klo 13:06

5. Aurinko sanoi...

Oi mikä olo sulla on <3! Elämä on ihmeellistä :) .

torstai 29.08.2013 klo 18:30

6. Doremi sanoi...

Muinaismuisto tai suojeltu kohde :)

En ole vielä aloittanut restaurointia. Kaikki ajatukset siirtyneet tupakoinnin lopettamiseen...


torstai 29.08.2013 klo 22:41

7. Mariza47 sanoi...

Komppaan täysin sun epistolaasi :)

perjantai 30.08.2013 klo 08:21

8. Feenix sanoi...

Avoimeen joo. Se on Kuopion yliopiston, mutta luennot on joko verkkoluentoja tai täällä paikanpäällä. Olisi niin huippua jos nyt sopisin mukaan, viime vuonna yritin Hesan yo:n avoimeen, mut en mahtunut silloin onnekkaiden joukkoon ja tää nyt ois vielä helpompi kun on täällä. :)

perjantai 30.08.2013 klo 09:17

9. Sugarmindy sanoi...

Hyvä tietää, etten oikeasti vaikuta itQvinQParQ-tyypiltä. Itsestäni on alkanut tai alkoi tuon koulun myötä tuntua sille, että koko elämä on yhtä valitusta, kitinää ja narinaa. Ehkä se on vain ollut se ilmapiiri... En tiedä. Nyt on kuitenkin ajatukset alkanut olla positiivisempia, tosin kouluakaan ei pahemmin enää ole ollut. Syy ja seuraus?

perjantai 30.08.2013 klo 10:44

10. Sinny sanoi...

Just semmoset häät meille on tulossa. Meidän näköset. Jos joku luulee tulevansa perusperinteisiin häihin niin pettyy kyllä pahasti :D . Toisaalta uskon että ne ketkä kutsun saavat, niin tietää minkälaisia me ollaan eikä ehkä odotakaan valkosta pitsirimpsuröyhelömekkoa ja 5-kerroksista hääkakkua.

Hyvä epistola!


perjantai 30.08.2013 klo 13:08

11. Gepardi sanoi...

Juu olin siis siellä Suomessa käväsemässä viikon verran kun täällä oli sen verran kuuma. Nyt vedellään viimeidiä bailuja täällä ja ihmetellään minne sitten täältä. Ei ihan vielä Suomeen hotsittaisi palata, mutta aika näyttää ;) Mukavaa viikonloppua!!

perjantai 30.08.2013 klo 13:17

12. Tmiikku sanoi...

:)

perjantai 03.01.2014 klo 21:03

[ Katso ruokalista! ]

1725 kcalKokonaiskulutus
-300 kcalTavoitevaje
-1725 kcalToteutunut vaje
1425 kcalTavoite
0 kcalSyöty (Toteutunut)
-1425 kcalTavoitteesta
0 gKuituja
Toteutunut
Toteutunut

Tavoite
Tavoite

lauantai 24.08.2013

Kenttäkisoissa koko päivä - kivaa oli! Nyt kotona ja kohta pihviä tulelle ;)

Eilinen ratsitunti meni niiiiiiin hyvin, olin tosi tyytyväinen sekä muhun että Ceehen. Ollaan me vaan edistytty ihan hirveästi tässä 5 kuukaudessa! Koulutunti se oli ja teki meille niin hyvää. Esteissä voi kuitenkin vähän vauhdilla korjata puutteita mutta koulussa nimenomaan ei. Siitä sitten lähti Cee ja Lilli-kaveri laitumelle viikonlopun viettoon, vielä kun on heinää jäljellä syötäväksi eikä Lilli palellu (puoliverinen kun on). Huomenna vasta iltaseiskan jälkeen viedään takaisin tallille ja työntekoonkin vasta maanantaina. Tosin maanantaina onkin sitten tunti! Ja keskiviikkona! Ja vielä perjantainakin! Ohhoh, mikä viikko tulossa ;)

Ihanaa lauantai-iltaa kaikille - mä aion nautiskella shampanjaa, pihviä ja juustokermaperunoita. Meillä oli nimittäin 22.8. hääpäivä. 15 vuotta aviossa ja 25 vuotta on yhtä pidetty <3

1. Helkkyli sanoi...

Oi toivottavasti vietitte mukavan hääpäivän, menu kuulosti ainakin hyvältä :D

maanantai 26.08.2013 klo 20:38

2. Feenix sanoi...

Kunnioitettava määrä vuosia yhdessä ;)
Meillä on parin viikon päästä 9 v. hääpäivä.. kai.. :)


keskiviikko 28.08.2013 klo 13:22

[ Katso ruokalista! ]

1725 kcalKokonaiskulutus
-300 kcalTavoitevaje
-1725 kcalToteutunut vaje
1425 kcalTavoite
0 kcalSyöty (Toteutunut)
-1425 kcalTavoitteesta
0 gKuituja
Toteutunut
Toteutunut

Tavoite
Tavoite

torstai 22.08.2013

Heipsan!

Mä nukuin siis niiiiiiin hyvin. Eikä varmaan mitään tekemistä sen kanssa, että vedin ratsitunnin täpöillä..? Kuten teki mun hevonenkin. Jouduttiin vielä "jälkkäriinkin" kun energiaa oli vaikka toisille jakaa. Meille määrättiin laukkaa ympyrällä niin pitkään, että se on tasapainoista, ratsastajan määräämää vauhtia, eikä hevonen tuijottele kentälle tulossa olevia ratsukoita ;) Muut meni jo pitkin ohjin ja me sitten Ceen kanssa laukattiin jonkin aikaa. Heppa oli hikinen mutta uskallan väittää että myös tyytyväinen, tehtyään hyvän reenin.

Oli hieno tunti. Mentiin puomeja ja hypättiin pieniä tekniikkaesteitä. Puna-valkoiset puomit ja este oli taas alkuun niin jännittävät että! Sain erikoismaininnan opelta puna-valkoisella esteellä, kun Cee hyppäsi sellaisen metrin loikan esteen edestä lähes pysähdyksistä :D Maininta tuli siitä, että pysyin mukana, jalustimet pysyi jalassa jne. vaikka hyppy todellakin oli liioiteltu. "Carrolin et. al. vuoden 2001 tutkimus viittaa siihen, että hevonen pystyisi näkemään väreinä vain keltaisen ja sinisen sävyjä. " Ei niin pidä paikkaansa. Cee ainakin näkee erittäinkin hyvin punaisen ja valkoisen yhdistelmän :D

Kun tähän vielä lisätään open kehut hyvästä hyppyasennosta, niin ei mikään ihme, että hymy oli taas herkässä tunnin jälkeen. Huomenna tunnille uudelleen, tänään vuorossa kevyt, irrotteleva ratsi. Suunnittelin vähän että laittaisin pujotteluradan, jota voi mennä voltteina, pujotteluna ja väistöinä. Siinä hevosen lihaksia saa irroteltua, jos eilisestä on paikat vähän jumissa. Tänään ei laukata kuin ehkä vähän siirtymiä, muuten kevyttä, rentoa ravia.

Mutta on mulla vaan mahtava hevonen <3

Eiliseen kun lisättiin vielä se, että sain tehtyä työhommia kivasti eteenpäin ja kävin hieronnassa rentoilemassa ja illalla odotti sauna ja ihana ruoka, niin melkoisen hieno päivä. Tilaan tästä päivästä samanlaisen: vähän haasteita, paljon onnistumisia, innostusta ja rentoilua. Kiitos!

1. Anusa sanoi...

EI, grrrr
Kyse on jostain sellaisesta, että tehdään asioita helpommin - ei niin monen mutkan kautta... mutta viikko lusitaan.... booring...


torstai 22.08.2013 klo 08:55

2. Sugarmindy sanoi...

Minnekäs tollasia tilauksia saa laittaa? :D

torstai 22.08.2013 klo 10:43

3. Diim sanoi...

Ai et heppa voi edetä voltteina??
Sen mä haluisin nähdä :) !!


torstai 22.08.2013 klo 11:50

4. Niinpaniin sanoi...

Mikä konsepti sulla onkaan päivää varten :)
Ja asiantuntemusta myös hepan treenaamiseen ja treeneistä palautumiseen, vau!


torstai 22.08.2013 klo 15:52

5. Diim sanoi...

... Ööööö, siis hepan selästä kierteellä maahan? :D

torstai 22.08.2013 klo 21:55

6. Helkkyli sanoi...

:D just näin, elämä tehdään ja eletään, se ei vain tapahdu :D
Hepparintamalla ei mitään uutta, herra hevonen lähtee syyskuun lopussa, ehkä just mun syntymäpäivänä :( Otetaan nyt varmaan ihan rauhallisesti ja katsotaan mitä tehdään. Palaan ehkä takaisin tunneille hetkeksi ainakin :(


perjantai 30.08.2013 klo 19:13

[ Katso ruokalista! ]

1725 kcalKokonaiskulutus
-300 kcalTavoitevaje
-1725 kcalToteutunut vaje
1425 kcalTavoite
0 kcalSyöty (Toteutunut)
-1425 kcalTavoitteesta
0 gKuituja
Toteutunut
Toteutunut

Tavoite
Tavoite

keskiviikko 21.08.2013

Aurrinkoista huomenta :)

Aamu alkoi veekäyrän nousulla, kun taas jälleen kerran yks ihminen esitti tooodella tyhmää. Ja mulla alkaa heti kiehua, kun esitetään tyhmää. No, sen kyseisen ihmisen ongelmahan se on, ei mun. Mutta veetutti silti. Noin, kyllä tää tästä nyt kun sai sen kirjoitettua!

Tänään meen ratsitunnille ekaa kertaa tallin loman jälkeen. Vähän jännittää, vaikka kävinkin eilen kentän laidalla toteamassa, että kesälomafiilis oli aika monella hevosella vielä päällä. Voi olla että meikäläisenkin hevosella :) Saas nähdä. Mutta ei auta laiskotella, nimittäin kolmen viikon päästä on Pia Pinkki Varjosen kouluvalmennus meillä! Iik! http://www.piavarjosentalli.fi/pia-varjonen-a
mmattivalmentaja


Jeps, mutta nyt töiden pariin, jotta saa jotain aikaiseksi... Ai niin ja mulla hierojakin tänään! Tästä tulee hyvä päivä! :)

1. Doremi sanoi...

Huomenta!

Kivaa ratsituntia, ainahan se on mukava pienen tauon jälkeen aloittaa uudelleen. Voin vaan kuvitella että "kesäpäiset" hevoset tuovat vähän lisähaastetta :)

Ihanaa hierojareissua!!


keskiviikko 21.08.2013 klo 09:24

2. Janeo sanoi...

Oih, hierontaa... *kade :D *

keskiviikko 21.08.2013 klo 11:10

3. Mariza47 sanoi...

Ratsastusta ja hierontaa, ei paha päivä :)

keskiviikko 21.08.2013 klo 11:51

4. Sinny sanoi...

Mä haluan hierojalle. Kertakaikkiaan. Joo, nyt tiedän, haluan kuumakivihierontaan! Itse asiassa haluan niitä kaks peräkkäin.

keskiviikko 21.08.2013 klo 15:16

5. Helkkyli sanoi...

Oi varmaan tulossa hyvä valkka!

keskiviikko 21.08.2013 klo 20:17

6. Janeo sanoi...

Onko ees inhimillisempään aikaan ko viikko sitten?

keskiviikko 21.08.2013 klo 21:48

[ Katso ruokalista! ]

1725 kcalKokonaiskulutus
-300 kcalTavoitevaje
-1725 kcalToteutunut vaje
1425 kcalTavoite
0 kcalSyöty (Toteutunut)
-1425 kcalTavoitteesta
0 gKuituja
Toteutunut
Toteutunut

Tavoite
Tavoite

tiistai 20.08.2013

Moi, elämä on hei hienoo hei :)

Kiitos ja anteeks, etten oo ehtinyt kirjoitella teille.... Mut päivät vaan on niin täynnä kaikkea. Kivaa, onneks kuitenkin. Tai no on siellä joukossa jotain ei-niin-kivaakin, mutta onneks ne on sitten työjuttuja. Omat jutut on vaan kivoja.

Koska mä olen lopettanut mittaamasta mun hevosta (näyttää silmällä hyvältä) niin mä olen lopettanut vaakailemasta itseäni (mäkin näytän ihan hyvältä). Tai no, aion kyllä edelleen käydä katsomassa vähän "reality-checkiä", ettei käy huonosti. Totta kai tästä kropasta olis kiva saada sellanen kymppi pois, varmaan olis isompi ilo jonkun silmälle. Mutta kun mun silmään mä olen ihan hyvä näin. Että ainoo mitä aion tästä pyrkiä kehittään, on mun kunto. Sitä mä haluan lisää, vaikka kieltämättä sekin on kehittynyt samaa tahtia mun hevosen kunnon kanssa. :)

Ihanaa iltaa ja viikkoa kaikille, rakastakaa itseänne!

1. Doremi sanoi...

Ihana kirjoitus!!

Nauti, sä olet ihan varmana just sopiva tuollaisena!!
Kuntoahan kannattaa tietty aina kohottaa, se on hyvä suunnitelma!


tiistai 20.08.2013 klo 22:36

2. Nannis sanoi...

Hyvän mielen postaus :) Mullekin tuli hyvä mieli :)

tiistai 20.08.2013 klo 22:47

[ Katso ruokalista! ]

1725 kcalKokonaiskulutus
-300 kcalTavoitevaje
-1725 kcalToteutunut vaje
1425 kcalTavoite
0 kcalSyöty (Toteutunut)
-1425 kcalTavoitteesta
0 gKuituja
Toteutunut
Toteutunut

Tavoite
Tavoite
Suora URL tähän blogiin http://kalorilaskuri.fi/blogit.php?n=tartsu