Kalorilaskuri

Mitä makkaraa?

Mitä makkaraa?

Keskustelun päävalikko > Ravinto > Mitä makkaraa?

Jos olet jäsen, kirjaudu tästä!

Vastaa

 
Missä makkarassa ois enemmä prodea ja vähemmän rasvaa? Olen huomannu omien suosikkieni kanssa (Kabanossi grillibalkan 15P/21R, Wilhelm 12P/21R ja entinen suosikki HK bleu... 10 g prode / 18 g rasva) että turhan rasvaisia ovat mutten jaksa keskittyä kaupassa lukemaan ravintosisältöjä (ja yleensä eukko käy kaupassa) joten onkos mitään suositeltavaa takkatulella lämmitetävää ei kokoliha tuotetta jossa ois vähemmän rasvaa?

Viikonlopun nautintoihin kuuluu olennaisena osana rantasaunan lämmittäminen ja takassa saunan jälkeen makkaranpaisto niin vois ottaa maistuvan mutta rasvattomamman vaihtoehdonkin jos sellasta on.
Kirjoita vastausVastaa tähän viestiin
ti 6.10.2009
Aktiivisuus foorumissa ja ryhmissä
Viestejä 1197
0
 

Eiks tosta Hk:n sinisestä oo myös kevyt vaihtoehto.
Kirjoita vastausVastaa tähän viestiin
ti 6.10.2009
Aktiivisuus foorumissa ja ryhmissä
Viestejä 836
0
 

En tiedä sun makuas, mutta minä tykkään tulikukko (kalkkuna) makkarasta.
Protskuja 21g, hiilareita 1g ja rasvaa 3g.
Vähän nakin näköinen, mutta sopivan tulinen. Syömään!
Kirjoita vastausVastaa tähän viestiin
ti 6.10.2009
Aktiivisuus foorumissa ja ryhmissä
Viestejä 675
0
 

Meillä syödään kevyt kabanossia: 100 g 151 kcal P:16 g H: 5,9 g R: 7 g
Kirjoita vastausVastaa tähän viestiin
ti 6.10.2009
Aktiivisuus foorumissa ja ryhmissä
Viestejä 367
0
 

 ModestyB kirjoitti...
En tiedä sun makuas, mutta minä tykkään tulikukko (kalkkuna) makkarasta.
Protskuja 21g, hiilareita 1g ja rasvaa 3g.
Vähän nakin näköinen, mutta sopivan tulinen. Syömään!
Ainoa makkara tässäkin taloudessa.Muut mauttomia tuon jälkeen.2 kpl kalkkuna ukko-pekkaa söin kesällä,vähärasvanen,mutten tiedä proteiineista ulkomuistista.
Uunissa teen joskus hk:n kevyt brolerlenkkiä miehen mieliksi.
Me muuten ei tykätä kumpikaan kalkkunasta,mutta tulikukossa ja ukko-pekassa menevät.Broileria syödään harva se päivä.
Kirjoita vastausVastaa tähän viestiin
ti 6.10.2009
Aktiivisuus foorumissa ja ryhmissä
Viestejä 860
0
 

 pumpumkatti kirjoitti...
Meillä syödään kevyt kabanossia: 100 g 151 kcal P:16 g H: 5,9 g R: 7 g
tarttee testata, samoin kun kaikki muutkin paitsi hk kevyt bleu, lihaa niissä pitää mukana olla kuitenkin Syömään!
Kirjoita vastausVastaa tähän viestiin
ke 7.10.2009
Aktiivisuus foorumissa ja ryhmissä
Viestejä 1197
0
 

 TSO kirjoitti...
 ModestyB kirjoitti...
En tiedä sun makuas, mutta minä tykkään tulikukko (kalkkuna) makkarasta.
Protskuja 21g, hiilareita 1g ja rasvaa 3g.
Vähän nakin näköinen, mutta sopivan tulinen. Syömään!
Ainoa makkara tässäkin taloudessa.Muut mauttomia tuon jälkeen.2 kpl kalkkuna ukko-pekkaa söin kesällä,vähärasvanen,mutten tiedä proteiineista ulkomuistista.
Uunissa teen joskus hk:n kevyt brolerlenkkiä miehen mieliksi.
Me muuten ei tykätä kumpikaan kalkkunasta,mutta tulikukossa ja ukko-pekassa menevät.Broileria syödään harva se päivä.
Tänään töitten jälkeen kävin paikalliskaupassa ja löysin hyllyltä tuota kalkkuna "Sianpäätä" (no en tiedä historiaa mutta loogisesti tuntuisi että viittaa ex ppressaan). Kieltämättä maistui selluloosalle normaalin rasvamakkaran jälkeen vaikka en edes ihan selvinpäin syönytkään. No paistoin koko paketin ja kotiin tullessa testasin että onkos makkara riittävän lihaisaa - oli, kissa kyllä söi yhden makkaran jonka paistoin takkahiilloksella :)
Kirjoita vastausVastaa tähän viestiin
pe 9.10.2009
Aktiivisuus foorumissa ja ryhmissä
Viestejä 1197
0
 

 Plotnij kirjoitti...
 TSO kirjoitti...
 ModestyB kirjoitti...
En tiedä sun makuas, mutta minä tykkään tulikukko (kalkkuna) makkarasta.
Protskuja 21g, hiilareita 1g ja rasvaa 3g.
Vähän nakin näköinen, mutta sopivan tulinen. Syömään!
Ainoa makkara tässäkin taloudessa.Muut mauttomia tuon jälkeen.2 kpl kalkkuna ukko-pekkaa söin kesällä,vähärasvanen,mutten tiedä proteiineista ulkomuistista.
Uunissa teen joskus hk:n kevyt brolerlenkkiä miehen mieliksi.
Me muuten ei tykätä kumpikaan kalkkunasta,mutta tulikukossa ja ukko-pekassa menevät.Broileria syödään harva se päivä.
Tänään töitten jälkeen kävin paikalliskaupassa ja löysin hyllyltä tuota kalkkuna "Sianpäätä" (no en tiedä historiaa mutta loogisesti tuntuisi että viittaa ex ppressaan). Kieltämättä maistui selluloosalle normaalin rasvamakkaran jälkeen vaikka en edes ihan selvinpäin syönytkään. No paistoin koko paketin ja kotiin tullessa testasin että onkos makkara riittävän lihaisaa - oli, kissa kyllä söi yhden makkaran jonka paistoin takkahiilloksella :)
Huh,saipa kissa mausteisen evään.Meillä kyllä olisi koirilla ripuli,jos söisivät.
Tuo sianpää-juttu meni hieman ohi?Makkaran nimi kai tulee siitä,kun Tapolalla on iät kaiket ollut Tulikeppi-makkara,joka on normaalirasvainen,ja olisko nautaa ja possua tms.Tuo on sitten tulikukko,kun siinä onkin "kukkoa",eli kalkkunaa.
Nämä kaikki on niin makuasioita-itse en muutenkaan ole niin makkaran ystävä.Kesällä yleensä jokusen paketin olen ostanut Kalkkuna-UkkoPekkaa (hetkinen,tarkoititkohan sitä,vaikka olit lainannut tähän Tulikukko-jutun!Sitten siinä olisi logiikkaa).Tänä kesänä tuli ostettua vain yksi paketti,josta kaksi "kyrsää"per lärvi.
Kirjoita vastausVastaa tähän viestiin
la 10.10.2009
Aktiivisuus foorumissa ja ryhmissä
Viestejä 860
0
 

Sianpää = entisen pressan sukunimi suomeksi ja hänen kutsumanimi oli Ukko Pekka. Toisin en syönyt tulikukkoa vaan tuota Ukkopekka kalkkunamakkaraa, ei siinä mausteita ollut.

EDIT 11.10.2009 11:45

Toinen paketti UkkoPekkaa pilkottiin pizzaan, siihen tuo on hyvä lihaisa täyte vaikkei juuri makua annakkaan mutta sen saa aikaa muilla aineilla.
Kirjoita vastausVastaa tähän viestiin
la 10.10.2009
Aktiivisuus foorumissa ja ryhmissä
Viestejä 1197
0
 

 

Vastaa
Keskustelun päävalikko > Ravinto > Mitä makkaraa?