Kalorilaskuri

Miten toimitte leivonnaisreseptien kanssa?

Miten toimitte leivonnaisreseptien kanssa?

Keskustelun päävalikko > Ruokareseptit > Miten toimitte leivonnaisreseptien kanssa?

Jos olet jäsen, kirjaudu tästä!

Vastaa

 
Rupesin tässä miettimään..
Lisäsin tänne erään hyvän leipäreseptin, joka on vielä yksityisessä käytössäni tämän pikkupulman takia.
Kun syötän kaikki ainekset määrineen kalorilaskuriin, saan ravintoarvot taikinasta, en valmiista leivästä. Uunissa osa nesteestä haihtuu, jolloin kilon painoisena uuniin mennyt taikina painaa uunista tullessaan esim. 700 grammaa tms. Kokonaisenergiamäärähän pysyy samana, koska jauhot ym. eivät haihdu mihinkään vaan pysyvät leivässä, mutta 100 grammaa kohti energiamäärät väkisin muuttuvat. Onhan esim. 1500 kcal 700 grammassa "tuhdimpaa" kuin 1500 kcal 1000 grammassa.
Onko teillä vinkkejä mitä kannattaisi tehdä että saisi mahdollisimman tarkat tiedot valmiin leivän ravintosisällöstä sataa grammaa kohden? Annoksiin jakaminen olisi tietysti vaihtoehto, mutta se tuntuu hankalalta, koska leivästä saa niin monenkokoisia annoksia riippuen siitä, leikkaako keskeltä vai kantapalan :D
Veden määrää ohjeessa voisi kai vähentää niin, että taikina muka painaisi saman verran kuin itse leipä, mutta lieneekö sekään sitten viisasta.
Miten te olette toimineet? :)
Kirjoita vastausVastaa tähän viestiin
pe 7.8.2009
Viestejä 11
0
 

Itse teen yleensä niin, että jaan samankokoisiin annoksiin, jolloin ei tarvitse ollenkaan miettiä painoja. Tuo kyllä kuulostaisi minun korvaani myös ihan fiksulta idealta, että punnitset taikinan ja valmiin leivän ja erotuksen perusteella vähennät vesimäärää. Eihän siitä kai muuta irtoa uunissa?
Kirjoita vastausVastaa tähän viestiin
la 8.8.2009
Aktiivisuus foorumissa ja ryhmissä
Viestejä 62
0
 

Jos ruuan saa jaettua annoksiin niin tuo on varmasti hyvä konsti, ei tarvii turhaan punnita. Tai jos syö kaiken itse (vaikka useissa erissäkin) niin eipä kai niillä annosmäärillä sillonkaan ole niin väliä :D
Pääsivulta löytyikin näköjään kypsää/raakaa-työkalu, tota ideaahan vois kanssa käyttää.
Kirjoita vastausVastaa tähän viestiin
la 8.8.2009
Viestejä 11
0
 

Itse lasken reseptille aina ns. kertoimen jonka avulla lasken annokselle oikean painon.

Esimerkiksi:
Teen leivän ja raaka-aineet painavat 1000 g. Uunista otettuani leipä painaa 700 grammaa. Tästä tulee kerroin 1,43 (1000/700). Kun sitten leikkailen leipää kerron painon 1,43 jotta saan 'oikean' painon..

Vielä kun saisi reseptit-sivulle syötettyä tuon kertoimen ja se laskeutuisi automaattisesti :)

Ihan näppärältä kuulosti kyllä tuo veden vähentäminenkin :) (edellyttäen että ohjeessa on vettä)
Kirjoita vastausVastaa tähän viestiin
ti 25.8.2009
Aktiivisuus foorumissa ja ryhmissä
Viestejä 384
0
 

Mikset vähennä vettä reseptistä, leikkaa yhtä siivua ja punnitse sitä ja käytä sitä annoksena?
Kirjoita vastausVastaa tähän viestiin
ti 25.8.2009
Aktiivisuus foorumissa ja ryhmissä
Viestejä 1769
0
 

 Marika75 kirjoitti...
Itse lasken reseptille aina ns. kertoimen jonka avulla lasken annokselle oikean painon.

Esimerkiksi:
Teen leivän ja raaka-aineet painavat 1000 g. Uunista otettuani leipä painaa 700 grammaa. Tästä tulee kerroin 1,43 (1000/700). Kun sitten leikkailen leipää kerron painon 1,43 jotta saan 'oikean' painon..

Vielä kun saisi reseptit-sivulle syötettyä tuon kertoimen ja se laskeutuisi automaattisesti :)

Ihan näppärältä kuulosti kyllä tuo veden vähentäminenkin :) (edellyttäen että ohjeessa on vettä)
Näin minäkin tein marjapiirakan kanssa, johon ei itse asiassa tullut yhtään vettä, nesteitä kuitenkin. Muistaakseni piti kertoa kypsät palat 1,17:llä.
Kirjoita vastausVastaa tähän viestiin
ti 25.8.2009
Aktiivisuus foorumissa ja ryhmissä
Viestejä 1667
0
 

Minä lasken piirakkapalan koon arvioiden piirakasta vedetyn asteluvun. Leivät leivon vuokaan tai sitten teen sämpylöitä, koska siten koot on helpompi arvioida. Yleensä tulee 16 annosta piirakasta ja 16 sämpylää taikinasta, koska se on helppo arvioida - puoliksi, puoliksi, puoliksi, puoliksi :D .
Kirjoita vastausVastaa tähän viestiin
ti 25.8.2009
Aktiivisuus foorumissa ja ryhmissä
Viestejä 224
0
 

Oho, eipä ole tullut otettua ollenkaan huomioon tuota painonpudotusta..
Teen leipäkoneella leivät ja minusta siitä ei kyllä' noin paljoa paino vähene. Aineksia oli viimeksi kilon verran ja limppukin painoi kilon kun otin koneesta??
No minä en ole ikinä tosta ressannu ja olen laihtunu. mutta mulla on mistä pudottaa joten varmasti parin kilon pudottajien on hyvä käyttääkkin tota kerrointa.
Laitan sen korvan taa jos joskus olen siinä tilanteessa.. (epäilee..)
Kirjoita vastausVastaa tähän viestiin
ke 26.8.2009
Aktiivisuus foorumissa ja ryhmissä
Viestejä 92
0
 

Olipa hyvä että lueskelin näitä vanhoja aiheita. Juuri tätä leivonta-asiaa ja nesteen ”haihtumisongelmaa” olin pohtinut. Tuo kerroin kuulostaa fiksulta idealta. Hyvä homma!

Vastaava ongelma tuli eteen tänään kun valmistin siikaa uunissa ja kastikkeeseen tuli mm. tölkillinen tomaattimurskaa ja valkoviiniä, joka keitettiin kasaan. Ohjeessa ei siis vettä, mutta tuota muuta nestettä haihdutetaan. Oletan että viinin kalorit eivät katoa minnekään vaikka nestettä on valmiissa ruoassa vähemmän kuin alkuperäisissä aineksissa. Tässä tapauksessahan tuota kerrointa voin tosiaan käyttää :)
Kirjoita vastausVastaa tähän viestiin
la 17.4.2010
Viestejä 2
0
 

^Miten muuten noiden viinien kanssa ruuanlaitossa kannattaisi oikeaoppisesti toimia? Alkoholihan niihin suurimman energiamäärän tuo mutta alkoholi taas haihtuu kuumennettaessa. Eli periaatteessa energiaa haihtuu. Jossain risotossa tuo energiamäärä on aika lillukanvarsia annosta kohden mutta esim. joku Burgundinpata, johon saattaa mennä yli puoli pulloa viintä helposti, kevenee kummasti kun alkoholihaihtumisen huomioi.
Kirjoita vastausVastaa tähän viestiin
ti 20.4.2010
Aktiivisuus foorumissa ja ryhmissä
Viestejä 54
0
 

 

Vastaa
Keskustelun päävalikko > Ruokareseptit > Miten toimitte leivonnaisreseptien kanssa?