Kalorilaskuri

Pellavarouhe ja kuidun saanti

Pellavarouhe ja kuidun saanti

Keskustelun päävalikko > Yleinen keskustelu > Pellavarouhe ja kuidun saanti

Jos olet jäsen, kirjaudu tästä!

Vastaa

 
Eli pellavarouhetta olisin hankkimassa, mutta en oikein tiedä millainen olisi parasta. Onko kyseinen aines kuinka hurjan makuista? Pystyykö sitä edes syömään, jos esimerkiksi elovenan pellavakaurapuuro aiheutti oksennusreaktion...? Onko siis eri merkeillä minkäänlaisia makueroja tai muita eroja vai kannattaako vaan kävellä kauppaan ja ostaa ensimmäinen mikä käteen osuu?

Vehnänleseitä jo rohkaistuin ostamaankin, niitä kun olen jo leivonnassa aiemmin käyttänyt, mutta nuo pellavat hieman arveluttavat... Miettii ankarasti

Tuon kuidun päivittäinen tarve on ilmeisesti 25 grammaa päivässä, mutta onko se edes niin tarkkaa, jos masu kuitenkin toimii hyvin? Voiko suolen seinämiin alkaa kertyä jotain moskaa, jos ruokavalio on kovin proteiinipainotteinen vai mitä siellä tapahtuu, ja mikä sinne jää? Embarassed

Osaisiko kukaan tietäväinen valaista minua? Embarassed
Kirjoita vastausVastaa tähän viestiin
ke 8.3.2006
Viestejä 4
0
 

Itselläni menee risetti, mutta vain ja ainoastaan jogurtin / hedelmärahkan seassa (annostus 1-2rkl)... tosin minulla siinä aina lisänä 5tl vehnälesettä.. ah mikä kuitupommi aamuisin :)

eli risetti pellavarouhe.. saa ihan kaupoista, maksoi muistaakseni alle 2e.
kuulemma hyvää jos laittaa paljon marjoja ja maustamatonta jogurttia :)
Kirjoita vastausVastaa tähän viestiin
ke 8.3.2006
Aktiivisuus foorumissa ja ryhmissä
Viestejä 147
0
 

Itse suosin pellavansiemeniä, jotka kokonaisina eivät maistu miltään. Tosin, ei niistä silloin mitään elimistöön eritykkään - toimivat lähinnä vatsan täytteenä. Mutta jos mehukeittoon tai jugurttiin pellavarouhetta sekoittaa, ei se juuri miltään maistu.

Käsittääkseni tarinat kertyvästä moskasta ovat lähinnä legendaa: ohut- ja paksusuolen seinämän solut ovat nopeimmin uusiutuvia solujamme. Muistaakseni ohutsuolen seinämän solut kuolevat 11 tunnissa, eli seinämä uusiutuu jatkuvasti, eikä siten kerää mitään moskaa. Jos vatsasi toimii hyvin, ei kuitumäärää kannata keinotekoisesti paisuttaa - saat vain ripulin.

Sen sijaan tärkeää on huolehtia siitä, että suolistosi bakteerimassa on hyvässä kunnossa. Kannattaa siis nauttia kuituja sen verran, että paksusuolen "kivat kaverit" saavat kylliksi kuituravintoa. Lisäksi suosittelen gefilus ym. maitohappobakteerituotteita, jotka sitten suolistossasi tasapainottavat ystävällistä bakteerikantaa.
Kirjoita vastausVastaa tähän viestiin
ke 8.3.2006
Aktiivisuus foorumissa ja ryhmissä
Viestejä 177
0
 

Minulla on ollut tuon vatsan kanssa ongelmia ja olen tietoisesti lisännyt kuitua ruokaani reippaasti. Aamulla syön jugurtin kanssa vähän valmista mysliä ja lisään vehnäleseitä, auringonkukansiemeniä ja pellavansiemeniä. Kokonaisena siemenet eivät ainakaan maistu miltään, rouhetta en ole kokeillut. Mutta taidankin seuraavaksi hankkia rouhetta, jos kokonaisista ei mitään sanottavaa hyötyä ole (aina oppii uutta, kiittää tiedosta).
Kirjoita vastausVastaa tähän viestiin
ke 8.3.2006
Aktiivisuus foorumissa ja ryhmissä
Viestejä 162
0
 

Itse nakerran joka päivä n. 20g pellavansiemeniä ja pistän rahkan tms. sekaan vehnänalkioita. Itse käytän noita lähinnä hyvien rasvojen takia.
(leseethän tuo sitä kuitua..)

Pellavansiemet on ihanan makuisia Hyvä homma! ja nimenomaan pureskeltuina niistä tulevat rasvat.

Jos haluat vatsan toimimaan niin liota siemeniä muutama tunti vedessä ja kiskaise mahaan jos makua pelkäät. Tuossa seoksessa on tosin ainut miinuspuoli se lima minkä siemenet erittävät ympärilleen. Mutta kyllä auttaa!
Kirjoita vastausVastaa tähän viestiin
ti 14.3.2006
Viestejä 16
0
 

 

Vastaa
Keskustelun päävalikko > Yleinen keskustelu > Pellavarouhe ja kuidun saanti