Lohiperunalaatikko

Poista lohifileestä nahka ja ruodot ja ripottele suolaa pinnalle.

Kuori ja pilko sipuli ja paista se tilkassa oliiviöljyä pehmeäksi.

Kuori ja viipaloi perunat.

Voitele uunivuoka tilkalla oliiviöljyä ja lado puolet perunaviipaleista pohjalle, sitten lohifilepalat (voi pilkkoa ensi kuutioiksi tai laittaa isompina palasina).

Lisää päälle vielä kuullotettu sipuli ja hienonnettu tilli pinnalle.

Peitä lopuilla perunaviipaleilla.

Sekoita munamaidon ainekset, (mausteina voi käyttää tilkka suolaa ja valkopippuria/mustapippuria tai sitruunapippuria) ja kaada vuokaan.

Paista lohilaatikkoa 175 asteessa noin tunnin, kunnes perunat ovat kypsiä.

Amadina
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kevytmaito hyla (Valio)15g6.7kcal0.5g0.7g0.2g0g
Ruokakerma, Valio Hyla 15%7.3g12kcal0.2g0.2g1.1g0g
Kananmuna 50g(kpl)5.5g6.9kcal0.6g0g0.5g0g
Tilli tuore0.7g0.2kcal0g0g0g0g
Peruna (vanha, kuorittu)55g45kcal1g9.7g0.1g0.5g
OliiviÖljy ( kylmäpuristettu Golden Star )0.4g3.4kcal0g0g0.4g0g
Sipuli (kuorittu)1.8g0.5kcal0g0.1g0g0g
Lohifilee15g29kcal2.7g0g2g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana200g206kcal10g21.4g8.6g1g
Valittu annoskoko100g103kcal5g10.7g4.3g0.5g
Annoskoko puolitettuna50g52kcal2.5g5.4g2.2g0.3g
Arvot/100g100g103kcal5g10.7g4.3g0.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=31224