Juuressosekeitto

Juurekset, sipulit ja basilika pilkotaan ja laitetaan kannelliseen pataan, sekaan 6dl kasvislientä (juureksien määrästä en ole varma kun ei ole keittiövaakaa, laitoin sen verran kun pataan mahtui).

Uuniin 175c ja annetaan olla muutama tunti, niin kauan että juurekset on pehmeitä, maku on sitä parempi mitä kauemmin jaksaa antaa olla.

Soseutetaan ja lisätään sekaan tuorejuusto, ruoanlaittofraiche ja "soijakerma" sekä mausteita oman maun mukaan.

Itse käytin tietenkin suolaa ja pippuria, sekä perunamaustetta ja rakuunaa.

Variaatioitahan on vaikka millä mitalla ja kevyemmän siitä saa jos jättää juustot ja fraichet vähemmälle, tai käyttää kevyempiä versioita! Mutta tämä maistui isollekin lihansyöjämiehelle :) (oikeastaan olisi riittänyt kuudellekin tämän reseptin mukaan)

Atta
AineksetMääräEnergiaPHRK
Porkkana, keskikokoinen 65g24g6.7kcal0.1g1.4g0g0.6g
Lanttu14g3.4kcal0.1g0.6g0g0.2g
Peruna, keskikokoinen 60g17g10kcal0.3g2.2g0g0.2g
Sipuli (kuorittu)6.8g1.8kcal0.1g0.3g0g0.1g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g0.3g0.4kcal0g0.1g0g0g
Maggi kasvisliemikuutio 12 g/kpl0.4g1.4kcal0g0.1g0.1g0g
Soijakerma light (Alpro soija), annos 100g6.8g4.8kcal0.1g0.2g0.4g0g
Creme Bonjour tuorejuusto, Italialaiset yrtit, annos 200g5.1g8.7kcal0.4g0.1g0.8g0g
Creme bonjour cuisine sipulisek. 13%5.1g6.7kcal0.2g0.1g0.7g0g
Vesi21g0kcal0g0g0g0g
Basilika, tuore0.3g0.1kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana200g88kcal2.6g10.2g4g2.2g
Valittu annoskoko100g44kcal1.3g5.1g2g1.1g
Annoskoko puolitettuna50g22kcal0.7g2.6g1g0.6g
Arvot/100g100g44kcal1.3g5.1g2g1.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=40855