Lappapuuro

1. Keitä 4dl puolukoita noin 1 litrassa vettä, kunnes mehustuvat.

2. Siivilöi.

3. Lisää mannaryynejä 1,25 dl sekä 1tl suolaa ja 1dl sokeria.

(Tai 1/2 dl sokeria, 1/4dl hedelmäsokeria)
4. Keitä vielä noin 5 min.
5. Jäähytä hiukan ja vatkaa vaahdoksi.

6. On hyvää myös muista marjoista tehtyinä, kuten vaikkapa puolet mustikoita, puolet puolukoita.

Katjussa
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sokeri0.6g2.6kcal0g0.6g0g0g
Hedelmäsokeri, annos 12.5g1.9g7.7kcal0g0g0g0g
Vesi63g0kcal0g0g0g0g
Puolukka25g8.6kcal0.1g1.7g0.1g0.7g
Mannasuurimot, tumma annos 1 dl = 80g8.9g27kcal0.9g5.3g0.2g0.4g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana200g91kcal2g15.2g0.6g2.2g
Valittu annoskoko100g45kcal1g7.6g0.3g1.1g
Annoskoko puolitettuna50g23kcal0.5g3.8g0.2g0.6g
Arvot/100g100g45kcal1g7.6g0.3g1.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=41197