Nakkikeitto

Kuori ja pilko perunat (n. 4 isoa) ja porkkanat (2kpl) ja pala lanttua.

Laita ne keitinveteen.

Kaada joukkoon tölkillinen tomaattimurskaa.

Mausta lihaliemikuutiolla (tai kahdella) ja voit makusi mukaan maustaa nesteen vielä esim.

mustapippurilla, cayennepippurilla, valkosipulijauheella ja yrttimausteilla.

Kattilan kiehuessa pilko nakit (10 kpl) pienehköiksi paloiksi ja pilko kaksi sipulia.

Laita nakit ja sipuli ruskistumaan paistinpannuun (öljyä vähän joukkoon).

Anna niiden ruskistua n. 10-15 min ja kääntele niitä siten että ruskistuvat sopivasti (eivätkä jää vaaleiksi tai pala pohjaan).

Ota pannu pois levyltä kun se on valmis.

Kun keitto on kiehunut noin 20 minuuttia siihen lisätään pussillinen keittovihanneksia.

Odotetaan että lämmin vesi sulattaa ne ja tämän jälkeen vielä vähän herne-maissi-paprikaa joukkoon.

Kun Keitto on täysin valmis siihen kaadetaan kattilalla olleet nakit ja sipulit.

Keiton annetaan hautua n. 10 min jonka jälkeen se on valmis nautittabaksi.

Tristan
AineksetMääräEnergiaPHRK
Lihaliemikuutio Rainbow (11g/1)0.7g1.8kcal0.1g0.1g0.1g0g
Tomaattimurska 400g tölkki (Euroshopper), annos 400g24g4.4kcal0.2g0.8g0g0g
Lanttu3g0.7kcal0g0.1g0g0.1g
Hernemaissipaprika Pirkka 200g5.9g4.1kcal0.2g0.7g0g0g
KEITTOJUURES Apetit pakaste12g3.1kcal0.1g0.6g0g0.3g
Porkkana, keskikokoinen 65g7.1g2kcal0g0.4g0g0.2g
Sipuli (kuorittu)5.9g1.6kcal0.1g0.3g0g0.1g
Peruna (vanha, kuorittu)24g20kcal0.4g4.2g0g0.2g
Nakki, Popsi kevyt 10 (HK)18g32kcal2g1g2.3g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana200g139kcal6.2g16.4g4.8g1.8g
Valittu annoskoko100g69kcal3.1g8.2g2.4g0.9g
Annoskoko puolitettuna50g35kcal1.6g4.1g1.2g0.5g
Arvot/100g100g69kcal3.1g8.2g2.4g0.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=48823