Kirjolohiwokki

Kuumenna öljy (n 1/2 dl) wokkipannussa.

(Huom.

ainekset lisätään vähitellen niin, että pannu ei jäähdy liikaa ja keittolevyn teho saa koko ajan olla melko korkea) Lisää pilkotut porkkana, fenkoli, selleri ja parsakaalin kovat osat.

Sekoittele.

Lisää jonkin ajan kuluttua sipuli ja 2 valkosipulin kynttä pilkuttuna.

Lisää 1 tl chilimaustetta, 1 tl provencen yrttisekoitusta ja 1 tl kuivattua tai tuoretta korianteria sekä merisuolaa muutama nokare.

Sekoittelele.

Lisää parin minuutin kuluttua pilkottu purjo ja brokkoolin nuput.

Purista päälle 1/2 sitruunan mehu.

Sekoittele.

Lisää lopuksi suikaloitu graavi- tai tuore kirjolohi ja runsaasti tilliä sekä rouhittua pippuria maun mukaan.

Valmista on, kun lohi on kypsää.

Vihannekset on parhaimmilaan, kun ne on jätetty rapsakoiksi!
(itse teen usein tähteeksi jääneestä graavilohesta wokkia vihannesten kera ja jos lisää lopuksi vähän vettä ja nuudeleita, maistuu lapsillekin!)

Reseptistä tulee n. 2 annosta ja yksi annos painaa n. 406 grammaa

Kauris65
AineksetMääräEnergiaPHRK
Parsakaali brokkoli 15g5.3kcal0.7g0.3g0g0.4g
Porkkana 7.5g2.5kcal0g0.4g0g0.2g
Sipuli (kuorittu)7.5g2kcal0.1g0.4g0g0.1g
Purjosipuli 16g3.7kcal0.3g0.4g0g0.3g
Kirjolohifile19g31kcal3.1g0g2.1g0g
Rypsiöljy kylmäpuristettu 5.6g50kcal0g0g5.6g0g
Selleri, annos 50g7.5g1kcal0.1g0.2g0g0g
Chili mausteseos, Old El Paso0.3g0.7kcal0g0.1g0g0g
Fenkoli, annos 100g13g3.9kcal0.2g0.9g0g0.4g
Täysmehu, sitruunatäysmehu, laimentamaton 6.3g1.4kcal0g0.1g0g0g
Tilli, tuore 3.7g1.1kcal0.1g0g0g0.1g
Valkosipuli 0.6g0.7kcal0g0.1g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana203g206kcal9.2g5.8g15.4g3g
Valittu annoskoko102g103kcal4.6g2.9g7.7g1.5g
Annoskoko puolitettuna51g52kcal2.3g1.5g3.9g0.8g
Arvot/100g100g102kcal4.5g2.9g7.6g1.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=264177