Kantarellikeitto makkaralla

Pese, kuori ja kuutioi lanttu, selleri ja porkkanat.

Laita kiehuvaan veteen, joka on maustettu lihaliemikuutioilla ja pippurilla.

Keitä noin 15 minuuttia.

Lisää kuoritut, lohkotut perunat, suikaloidut kantarellit ja viipaloitu purjo.

Anna kiehua kannen alla hiljalleen 15-20 minuuttia, kunnes ainekset ovat kypsiä.

Paista makkaran palasia paistinpannussa, kunnes ne ovat saaneet väriä.

Lisää lopuksi makkarat, valkosipuli ja kirveli.

Anna ainesten muhia hetki.

Lisää tarvittaessa vettä ja suolaa maun mukaan.

Ripottele annoksen pinnalle persiljaa.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 441 grammaa

Senora
AineksetMääräEnergiaPHRK
Lanttu63g16kcal0.6g2.9g0.2g1.1g
Selleri, annos 50g31g4.4kcal0.3g0.9g0g0g
Porkkana 63g20kcal0.4g3.5g0.1g1.6g
Vesi, vesijohtovesi 626g0kcal0g0g0g0g
Kanaliemikuutio, Knorr (10g)6.3g16kcal0.8g0.8g1.1g0g
Maustepippuri, annos 1g1.6g0kcal0g0g0g0g
Peruna, kuorittu, keitetty, suolaa 63g47kcal1.2g9.6g0.1g0.6g
Kantarelli eli keltavahvero94g19kcal2.3g1.1g0.5g1.8g
Purjosipuli16g3kcal0.3g0.4g0g0.3g
Lenkkimakkara, keskiarvo 125g286kcal12.3g9.5g22.3g0.2g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g6.3g6.5kcal0.5g1g0g0.1g
Persilja9g1.1kcal0.1g0.1g0g0.8g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2205g839kcal37.6g59.6g48.6g13g
Valittu annoskoko1103g420kcal18.8g29.8g24.3g6.5g
Annoskoko puolitettuna551g210kcal9.4g14.9g12.2g3.3g
Arvot/100g100g38kcal1.7g2.7g2.2g0.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=436638