Kantarellikeitto makkaralla

Pese, kuori ja kuutioi lanttu, selleri ja porkkanat.

Laita kiehuvaan veteen, joka on maustettu lihaliemikuutioilla ja pippurilla.

Keitä noin 15 minuuttia.

Lisää kuoritut, lohkotut perunat, suikaloidut kantarellit ja viipaloitu purjo.

Anna kiehua kannen alla hiljalleen 15-20 minuuttia, kunnes ainekset ovat kypsiä.

Paista makkaran palasia paistinpannussa, kunnes ne ovat saaneet väriä.

Lisää lopuksi makkarat, valkosipuli ja kirveli.

Anna ainesten muhia hetki.

Lisää tarvittaessa vettä ja suolaa maun mukaan.

Ripottele annoksen pinnalle persiljaa.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 441 grammaa

Senora
AineksetMääräEnergiaPHRK
Lanttu7g1.8kcal0.1g0.3g0g0.1g
Selleri, annos 50g3.5g0.5kcal0g0.1g0g0g
Porkkana 7g2.3kcal0g0.4g0g0.2g
Vesi, vesijohtovesi 70g0kcal0g0g0g0g
Kanaliemikuutio, Knorr (10g)0.7g1.8kcal0.1g0.1g0.1g0g
Maustepippuri, annos 1g0.2g0kcal0g0g0g0g
Peruna, kuorittu, keitetty, suolaa 7g5.3kcal0.1g1.1g0g0.1g
Kantarelli eli keltavahvero11g2.1kcal0.3g0.1g0.1g0.2g
Purjosipuli1.8g0.3kcal0g0g0g0g
Lenkkimakkara, keskiarvo 14g32kcal1.4g1.1g2.5g0g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g0.7g0.7kcal0.1g0.1g0g0g
Persilja1.1g0.1kcal0g0g0g0.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana248g94kcal4.2g6.6g5.4g1.4g
Valittu annoskoko124g47kcal2.1g3.3g2.7g0.7g
Annoskoko puolitettuna62g24kcal1.1g1.7g1.4g0.4g
Arvot/100g100g38kcal1.7g2.7g2.2g0.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=436638