Kantarellikeitto makkaralla

Pese, kuori ja kuutioi lanttu, selleri ja porkkanat.

Laita kiehuvaan veteen, joka on maustettu lihaliemikuutioilla ja pippurilla.

Keitä noin 15 minuuttia.

Lisää kuoritut, lohkotut perunat, suikaloidut kantarellit ja viipaloitu purjo.

Anna kiehua kannen alla hiljalleen 15-20 minuuttia, kunnes ainekset ovat kypsiä.

Paista makkaran palasia paistinpannussa, kunnes ne ovat saaneet väriä.

Lisää lopuksi makkarat, valkosipuli ja kirveli.

Anna ainesten muhia hetki.

Lisää tarvittaessa vettä ja suolaa maun mukaan.

Ripottele annoksen pinnalle persiljaa.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 441 grammaa

Senora
AineksetMääräEnergiaPHRK
Lanttu75g19kcal0.8g3.5g0.2g1.4g
Selleri, annos 50g38g5.3kcal0.4g1.1g0g0g
Porkkana 75g25kcal0.5g4.2g0.2g1.9g
Vesi, vesijohtovesi 751g0kcal0g0g0g0g
Kanaliemikuutio, Knorr (10g)7.5g20kcal1g0.9g1.4g0g
Maustepippuri, annos 1g1.9g0.1kcal0g0g0g0g
Peruna, kuorittu, keitetty, suolaa 75g57kcal1.4g11.6g0.2g0.8g
Kantarelli eli keltavahvero113g23kcal2.8g1.4g0.6g2.1g
Purjosipuli19g3.6kcal0.3g0.5g0g0.4g
Lenkkimakkara, keskiarvo 150g343kcal14.7g11.4g26.8g0.2g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g7.5g7.8kcal0.6g1.2g0g0.2g
Persilja11g1.4kcal0.2g0.1g0g0.9g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2646g1008kcal45.4g71.8g58.8g15.8g
Valittu annoskoko1323g504kcal22.7g35.9g29.4g7.9g
Annoskoko puolitettuna662g252kcal11.4g18g14.7g4g
Arvot/100g100g38kcal1.7g2.7g2.2g0.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=436638