Kirjolohiwokki

Kuumenna öljy (n 1/2 dl) wokkipannussa.

(Huom.

ainekset lisätään vähitellen niin, että pannu ei jäähdy liikaa ja keittolevyn teho saa koko ajan olla melko korkea) Lisää pilkotut porkkana, fenkoli, selleri ja parsakaalin kovat osat.

Sekoittele.

Lisää jonkin ajan kuluttua sipuli ja 2 valkosipulin kynttä pilkuttuna.

Lisää 1 tl chilimaustetta, 1 tl provencen yrttisekoitusta ja 1 tl kuivattua tai tuoretta korianteria sekä merisuolaa muutama nokare.

Sekoittelele.

Lisää parin minuutin kuluttua pilkottu purjo ja brokkoolin nuput.

Purista päälle 1/2 sitruunan mehu.

Sekoittele.

Lisää lopuksi suikaloitu graavi- tai tuore kirjolohi ja runsaasti tilliä sekä rouhittua pippuria maun mukaan.

Valmista on, kun lohi on kypsää.

Vihannekset on parhaimmilaan, kun ne on jätetty rapsakoiksi!
(itse teen usein tähteeksi jääneestä graavilohesta wokkia vihannesten kera ja jos lisää lopuksi vähän vettä ja nuudeleita, maistuu lapsillekin!)

Reseptistä tulee n. 2 annosta ja yksi annos painaa n. 406 grammaa

Kauris65
AineksetMääräEnergiaPHRK
Parsakaali brokkoli 210g74kcal9.7g4.1g0.6g5.3g
Porkkana 105g34kcal0.7g5.8g0.2g2.7g
Sipuli (kuorittu)105g28kcal1.4g5g0.2g1.8g
Purjosipuli 228g52kcal4.1g5.5g0.5g4.8g
Kirjolohifile263g436kcal43.8g0g28.9g0g
Rypsiöljy kylmäpuristettu 79g696kcal0g0g78.7g0g
Selleri, annos 50g105g15kcal1g3.1g0g0g
Chili mausteseos, Old El Paso3.5g10kcal0.3g1.7g0.2g0g
Fenkoli, annos 100g175g54kcal2.2g12.8g0.3g5.4g
Täysmehu, sitruunatäysmehu, laimentamaton 88g19kcal0.3g1.4g0g0.1g
Tilli, tuore 53g16kcal1.9g0.5g0.4g1.1g
Valkosipuli 8.7g10kcal0.7g1.4g0.1g0.2g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2842g2887kcal132.2g82.6g220.2g42.8g
Valittu annoskoko1421g1443kcal66.1g41.3g110.1g21.4g
Annoskoko puolitettuna711g722kcal33.1g20.7g55.1g10.7g
Arvot/100g100g102kcal4.7g2.9g7.7g1.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=264177