Juuressosekeitto

Juurekset, sipulit ja basilika pilkotaan ja laitetaan kannelliseen pataan, sekaan 6dl kasvislientä (juureksien määrästä en ole varma kun ei ole keittiövaakaa, laitoin sen verran kun pataan mahtui).

Uuniin 175c ja annetaan olla muutama tunti, niin kauan että juurekset on pehmeitä, maku on sitä parempi mitä kauemmin jaksaa antaa olla.

Soseutetaan ja lisätään sekaan tuorejuusto, ruoanlaittofraiche ja "soijakerma" sekä mausteita oman maun mukaan.

Itse käytin tietenkin suolaa ja pippuria, sekä perunamaustetta ja rakuunaa.

Variaatioitahan on vaikka millä mitalla ja kevyemmän siitä saa jos jättää juustot ja fraichet vähemmälle, tai käyttää kevyempiä versioita! Mutta tämä maistui isollekin lihansyöjämiehelle :) (oikeastaan olisi riittänyt kuudellekin tämän reseptin mukaan)

Atta
AineksetMääräEnergiaPHRK
Porkkana, keskikokoinen 65g350g98kcal2.1g20.8g0.7g8.8g
Lanttu200g50kcal2g9.2g0.6g3.6g
Peruna, keskikokoinen 60g250g150kcal3.8g32.5g0.3g2.3g
Sipuli (kuorittu)100g27kcal1.3g4.8g0.2g1.7g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g5g5.2kcal0.4g0.8g0g0.1g
Maggi kasvisliemikuutio 12 g/kpl6g20kcal0.5g1g1.5g0g
Soijakerma light (Alpro soija), annos 100g100g70kcal2g3.3g5.2g0.6g
Creme Bonjour tuorejuusto, Italialaiset yrtit, annos 200g75g128kcal5.6g1.5g11.2g0g
Creme bonjour cuisine sipulisek. 13%75g98kcal2.2g1.5g9.7g0.1g
Vesi300g0kcal0g0g0g0g
Basilika, tuore5g2kcal0.2g0.2g0g0.2g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2932g1294kcal40.2g151.2g58.8g34.8g
Valittu annoskoko1466g647kcal20.1g75.6g29.4g17.4g
Annoskoko puolitettuna733g324kcal10.1g37.8g14.7g8.7g
Arvot/100g100g44kcal1.4g5.2g2g1.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=40855