Kantarellikeitto makkaralla

Pese, kuori ja kuutioi lanttu, selleri ja porkkanat.

Laita kiehuvaan veteen, joka on maustettu lihaliemikuutioilla ja pippurilla.

Keitä noin 15 minuuttia.

Lisää kuoritut, lohkotut perunat, suikaloidut kantarellit ja viipaloitu purjo.

Anna kiehua kannen alla hiljalleen 15-20 minuuttia, kunnes ainekset ovat kypsiä.

Paista makkaran palasia paistinpannussa, kunnes ne ovat saaneet väriä.

Lisää lopuksi makkarat, valkosipuli ja kirveli.

Anna ainesten muhia hetki.

Lisää tarvittaessa vettä ja suolaa maun mukaan.

Ripottele annoksen pinnalle persiljaa.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 441 grammaa

Senora
AineksetMääräEnergiaPHRK
Lanttu88g22kcal0.9g4g0.3g1.6g
Selleri, annos 50g44g6.1kcal0.4g1.3g0g0g
Porkkana 88g29kcal0.5g4.9g0.2g2.2g
Vesi, vesijohtovesi 876g0kcal0g0g0g0g
Kanaliemikuutio, Knorr (10g)8.8g23kcal1.1g1.1g1.6g0g
Maustepippuri, annos 1g2.2g0.1kcal0g0g0g0g
Peruna, kuorittu, keitetty, suolaa 88g66kcal1.6g13.5g0.2g0.9g
Kantarelli eli keltavahvero131g26kcal3.3g1.6g0.7g2.5g
Purjosipuli22g4.2kcal0.4g0.5g0g0.5g
Lenkkimakkara, keskiarvo 175g401kcal17.2g13.3g31.2g0.2g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g8.8g9kcal0.7g1.4g0.1g0.2g
Persilja13g1.6kcal0.2g0.1g0g1.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana3087g1175kcal52.6g83.4g68.6g18.4g
Valittu annoskoko1544g588kcal26.3g41.7g34.3g9.2g
Annoskoko puolitettuna772g294kcal13.2g20.9g17.2g4.6g
Arvot/100g100g38kcal1.7g2.7g2.2g0.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=436638